In Geen categorie

Ja, daar staat ze weer, op het bruggetje voor haar huis. Want, zo zegt burgemeester Jannewietske de Vries van Súdwest-Fryslân in een emotionele videoboodschap, ze zal de komende weken weer zoveel mogelijk thuiswerken. Zoals zoveel andere mensen, als ze nog kunnen werken tenminste. Want horeca-ondernemers bijvoorbeeld, kúnnen niet eens meer werken: hun zaak zit de komende weken dicht. En mensen in de zorg moeten daarentegen misschien wel weer te hard werken.

Zo raakt het opnieuw oplaaien van het coronavirus ons allemaal, ook de inwoners van Súdwest-Fryslân. We zitten, zo zegt ze in een ernstige fase in de bestrijding van het virus en “wat hadden we dit graag met elkaar willen voorkomen”. Maar dat is ons niet gelukt en dat is verschrikkelijk voor alle ondernemers die zo hun best gedaan hebben en zich aan alle maatregelen gehouden hebben. Het is moeilijk voor sportclubs, voor culturele ondernemingen en voor maatschappelijke ondernemingen.

Eigenlijk, zo benadrukt de burgemeester, is het moeilijk voor ons allemaal en vooral voor mensen die in de zorg werken. Die liepen al op hun tenen en moeten nu alle zeilen bijzetten. Ze vraagt de inwoners van Súdwest-Fryslân om er met zijn allen aan mee te werken het virus een ongelooflijke draai om zijn oren te geven. Want dat kunnen wij, volgens de burgemeester. Ze doet een dringende oproep om ons aan alle maatregelen te houden en om deze periode mét elkaar te doorstaan, elkaar te steunen en te helpen waar we kunnen.