In Geen categorie

Net als tijdens de eerste golf in het voorjaar wordt de horeca bij de coronamaatregelen ten gevolge van de tweede golf weer zwaar getroffen. Op de persconferentie van dinsdagavond 12 oktober maakte de regering bekend dat de horeca om te beginnen vier weken dicht gaat om zoveel mogelijk contact te vermijden. Een hard gelag voor de horeca-ondernemers. Maar net als in het voorjaar gaan de Koudumse horeca-ondernemers in de herfst niet bij de pakken neerzitten.

Cafetaria De King postte op Facebook al vrij snel na de persconferentie van premier Rutte waarin hij de sluiting van de horeca aankondigde dat Cafetaria De King vanaf donderdag 15 oktober alleen open is voor afhaal. Daarbij zijn ook de openingstijden aangepast. Op maandag is De King gesloten. Van dinsdag tot en met donderdag zijn de openingstijden 16:00 tot 20:00 uur en van vrijdag tot en met zondag 11:30-20:00.

Woensdagmiddag berichtte Corriente’s Kofjehúske dat ook deze lunchroom weer moet sluiten. Gelukkig kan de kadoshop gewoon open gehouden worden. En: om Koudum toch van de culinaire kunsten van het Kofjehúske te voorzien kan daar de hele week gewoon afgehaald worden. Ook koffie en thee zijn ‘to go’ verkrijgbaar. Voor de vrijdag heeft het Kofjehúske zelfs extra lekkere specials bedacht: een broadsje shoarma en een broadsje zalm. Natuurlijk wil Robert van het Kofjehúske vrijdags wel even als bezorger aan de slag. De vrijdagse lunchspecial kan bezorgd worden tot 14:00.

Lunchroom Mobs was in het voorjaar misschien wel de eerste in Koudum die een afhaalservice begon en niet veel later ook een bezorgservice. Deze afhaal- en bezorgservice (donderdag tot en met zaterdag) is, nu er op dit moment niet in het restaurant gegeten kan worden, natuurlijk weer een erg prettige dienstverlening, of het nu gaat om pizza’s, pasta of een plate.

Peter en Ineke van Eetcafé Spoorzicht hadden bij de strengere coronamaatregelen van veertien dagen geleden alweer hun afhaalservice opgestart. Nu het restaurant opnieuw niet gebruikt mag worden, is ook deze afhaalservice een mooie aanvulling op het horeca-aanbod in Koudum. Voor Spoorzicht geldt: de afhaalmaaltijden kunnen van donderdag tot en met zondag vóór 16:00 uur telefonisch besteld worden en kunnen tussen 17.00 en 19.00 afgehaald worden na een telefoontje dat de maaltijd (bijna) klaar is.

Ook bij het Stasjons Kofjehûs, naast station Koudum-Molkwerum kunnen voor het weekend (zaterdag en zondag) weer gerechten besteld en afgehaald worden tussen 17:00 en 19:30 uur. De bestelling kan de hele week doorgebeld (0514-681157) worden, zodat er geen wachtrijen ontstaan aan de telefoon en in het afhaalgedeelte. Op de Facebookpagina van het Stasjons Kofjehûs staat het menu.