Een AED kan levens redden

HartslagNu is het reanimatie oproepsysteem van Nederland

Elke dag krijgen 40 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Jong, oud, man, vrouw: het kan iedereen overkomen. Het overgrote deel van de slachtoffers bevindt zich in het rond het huis. Daar waar vaak een omstander aanwezig is. Snelle en doeltreffende hulp is van levensbelang, dus diezelfde omstanders moeten wel weten dat de eerste 6 minuten bij een hartstilstand cruciaal zijn én wat er moet gebeuren. De overlevingskans is het grootst als iemand binnen 6 minuten reanimeert en een AED aansluit. Als elke minuut telt, is snelle hulp van levensbelang. Ook jij kunt helpen in Koudum!

Red ook levens!
Als burgerhulpverlener kun je levens helpen redden in Koudum. Als burgerhulpverlener vergroot je de overlevingskans van mensen met een hartstilstand. Jij start met reanimeren totdat de professionele hulpverlening er is. Hierdoor kun je helpen levens te redden! Als via 112 een melding van een hartstilstand binnenkomt, roept HartslagNu automatisch burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer op. Kun jij reanimeren? Word burgerhulpverlener in Koudum! Lees onderstaande informatie goed door.

Heb jij een AED?
Met een AED kun je levens redden. Bij een hartstilstand kan een AED het hart weer in een normaal ritme krijgen. Heb jij een AED? Meld je AED aan zodat hij kan worden ingezet in Koudum. U kunt dit zelf doen via: hartslagnu.nl

Burgerhulpverleners in Koudum
Kun je al reanimeren/AED bedienen? Meld je dan aan als burgerhulpverlener op hartslagnu.nl.

De Nederlandse Hartstichting roept heel Nederland op tot het volgen van een Reanimatie- en AED cursus, Doprsbelangen Koudum sluit zich daar volledig bij aan. U kunt zich voor een (herhalings)cursus aanmelden bij de EHBO vereniging van Koudum.

Dit kunt u doen door contact op te nemen
met de secretaris van de EHBO-vereniging van Koudum:

Naam: Janna Stellingwerf-Hoekstra
E-mail Janna Stellingwerf-Hoekstra
Telefoon: 06-17224092

Na het volgen van een (herhalings)cursus ontvangt u een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad en kunt u zich registreren als burgerhulpverlener bij HartslagNu (dit is vrijwillig en niet verplicht).

EHBO’ers in Koudum
EHBO’ers zijn onmisbaar in onze samenleving. Dit geld ook voor Koudum. Tegenwoordig zijn er bij ieder evenement EHBO’ers aanwezig. Dit is een eis van de gemeente voor het afgeven van een evenementenvergunning.

De EHBO-vereniging in Koudum is altijd op zoek naar nieuwe leden. Want samen staan we sterk. Mensen met een EHBO diploma mogen zich altijd aanmelden. Een EHBO herhalingsdag worden elk jaar in het najaar gegeven. Aanmelden voor een nieuwe EHBO-cursus kan ook; bij voldoende deelname wordt er weer een cursus georganiseerd.
EHBO’en bij evenementen in Koudum en omgeving is niet verplicht maar word, als dit gewenst word, wel gewaardeerd met een vrijwilligersvergoeding.

Meer informatie of aanmelden als EHBO’er?
Neem contact op met de secretaris van de EHBO-vereniging van Koudum:

Naam: Janna Stellingwerf-Hoekstra
E-mail Janna Stellingwerf-Hoekstra
Telefoon: 06-17224092

Locatie van AED’s in Koudum (24 uur per dag bereikbaar!):

Ontmoetingsgebouw Op ‘e Hichte Jacob Benckesplein 1    
Huisartsenpraktijk Túnkersstrjitte 47
Sporthal De Sândobbe (bij de kantine) Ds L Tinholtstraat 5
Tenniscomplex (achter) Galamalaan 2
Nij Claerbergen Claerbergen 1 t/m 24
Praktijk voor Osteopathie Wjukslach 3
Morraplan Wetterbies 4
Schildersbedrijf Hoekema (bij de haven) Onderweg 8
Jachtwerf Busman Ooste 49

Meer vragen?
Voor vragen/informatie/opmerkingen kan worden gemaild naar:
– Dorpsbelangen Koudum: dbkoudum@gmail.com
– EHBO vereniging Koudum: jannahoekstra@hotmail.com

Interessante links:
https://www.hartstichting.nl/
https://hartslagnu.nl/
https://www.reanimatieraad.nl/
https://koninklijke-ehbo.nl/koudum/