In Geen categorie

De lockdown die de regering voor de periode van 15 december tot en met 19 januari afkondigde, laat een aantal ondernemers in Koudum nog niet direct bij de pakken neerzitten. Diverse winkeliers van ‘niet-essentiële winkels’ in de Hoofdstraat en de Verlengde Hoofdstraat zoeken naar mogelijkheden om hun klanten in ieder geval deels te kunnen bedienen en vinden die ook, bijvoorbeeld via een bezorgservice. Wij zetten ze hieronder, voor zover de gegevens bij ons bekend zijn, op een rijtje.

Boekhandel Muizelaar

Klik hier voor de berichten op de Facebookpagina van Boekhandel Muizelaar.

Bloemenwinkel Blom & Blêd

Klik hier voor de website van Blom & Blêd.

Elektro specialist Hiemstra

Fietsenwinkel Van der Bij

In verband met de huidige maatregelen is het winkelgedeelte van Van der Bij Fietsen gesloten tot 19 januari. Voor reparatie aan een fiets kunnen klanten deze week nog wel terecht. In verband met de verhuizing heeft Van der Bij deze zomer geen vakantie gehad, dus is nu wegens vakantie de fietsenwinkel gesloten van 21 december tot en met 9 januari.

Computerwinkel Autsiders

Ook computerwinkel Autsiders, nog maar een paar weken open op Hoofdstraat 22, meldt dat de winkel dicht is. Maar als mensen iets nodig hebben op het gebied van computerapparatuur maar ook telefoonaccessoires, dan kunnen ze opbellen naar 06 38567865 en dan zorgen de mensen van Autsiders ervoor dat het in orde komt.

‘t Kofjehúske

‘t Kofjehûske van Corriente is een ontmoetingsplek in het centrum van Koudum. Sinds de horecacoronamaatregelen kon je helaas niet meer bij ‘t Kofjehuske terecht om ter plekke een lekkere lunch of koffie te gebruiken. De winkel bleef tot nu toe open, want ‘t Kofjehúske biedt ruimte aan lokale ondernemers om hun goederen te verkopen. Met de nieuwe lockdownmaatregelen moet nu ook de winkel dicht. Maar er is goed nieuws: binnenkort kunnen de leuke kerstgeschenken die ‘t Kofjehúske heeft gekocht worden in de webshop. Daar wordt druk aan gewerkt.
Klik hier voor de laatste berichten op de Facebookpagina van ‘t Kofjehúske.

Horeca

De horeca is al veel langer dicht, dus ook in Koudum. Maar de meeste horecazaken hebben al vanaf het begin van de coronamaatregelen een afhaal- en/of bezorgservice.

Eetcafé Spoorzicht heeft op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag een afhaalservice. Informatie: 0514522031.
Mobs heeft op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag een afhaal- en bezorgservice van 16:00 – 20:00 uur. Eerste kerstdag gesloten, tweede kerstdag open vanaf 12 uur.
Fisk & Sa open voor afhaal woensdag en donderdag 11.00-19.00 uur; vrijdag en zaterdag 10.00-19.00 uur.
Cafetaria De King is voor afhalen open dinsdag tot donderdag 16:00-20:00 en vrijdag tot zondag 11:30-20:00.
Het Stasjons Kofjehûs is alleen zaterdag 19 en zondag 20 december nog open voor afhaal. Bestellen kan via 0514-681157 en afhalen kan op zaterdag of zondag tussen 17:00 en 19:30 uur. Met de kerstdagen gesloten.

De Klink

Het bloedprikken in de Klink, elke dinsdag van 8.00 tot 8.30 gaat gewoon door ondanks de corona.

En nog wat anders betreffende De Klink:


De Welkoop

De Welkoop blijft ondanks de strenge maatregelen open, maar alleen voor diervoeding .

Gezamenlijke actie ondernemers: winterpakket

Blom & Blêd, Boekhandel Muizelaar, Salon Les Cheveux, Studio Kosmein en Bakkerij de Vries hadden al eerder de handen ineen geslagen om een verrassend ‘winterpakket’ samen te stellen. Deze actie geldt nog steeds: