In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (309)

Koudum, 14 januari 2023.

WEDSTRIJDNUMMER 17 (1009), 39e seizoen, donderdagavond 12 januari 2023.

 

JAN BUMA REDDER VAN BLAUW!! ROB VALT GEBLESSEERD UIT!

 

Het beloofde een fijne wedstrijd te worden. Alle elf actieve leden waren present. Sytze Folkertsma weer terug aan het front na een blessure. Scheidsrechter Albert Fekken liet iedereen in zijn oorspronkelijke kleur aantreden. Dus ging Eelke van der Meer in het geel als keeper het doel van blauw verdedigen. Samen met Sietse Abma, Hendrik Kamstra, Jan Buma en Auke Leenstra waren zij van plan de nederlaag van een week geleden om te zetten in een klinkende overwinning! Dit moest dan gaan ten koste van de in het wit aantredende Sietze v.d. Wal, Jarig Tjoelker, ALLE Kampen, Rob Goedhart, Gerrit Hiemstra en Sietze Folkertsma.

Na tien minuten was er al weer heel wat gebeurd. Veel gemiste kansen, goede reddingen van beide keepers (Eelke en Sietze v.d. W.) en twee doelpunten van ALLE namens het witte team. Beide goals na uitstekend samenspel en zwak verdedigen van de blauwen. Meteen na de 2-0 nam Sietse A. de, na later bleek uitstekende beslissing, leiding van de blauwe verdediging op zich. Helaas moest na de 2-0 Rob geblesseerd afhaken. Bij een wandeling door Scheveningen een zere voet opgelopen. Toen tijdens de match het been nog eens aan de vloer bleef “plakken” was het over. Verder met vijf tegen vijf bracht de tactische ingreep van blauw meteen succes. Aangespeeld door Auke wist Hendrik op zijn eigen karakteristieke wijze te scoren, hard en strak! Meteen daarop, was Auke succesvol. Een scrimmage met de keeper van wit wist hij winnend te besluiten met de tweede goal voor blauw. Ruststand 2-2.

Na de pauze ging de strijd onverminderd verder. Goede en slechte momenten wisselden zich in rap tempo af. Sytze Folkertsma, bekroonde met een subliem schot, een prachtige aanval met een goal. 3-2 voor het witte team. Om niet weer met een nederlaag te worden opgezadeld veranderde het blauwe team van tactiek. Sietse A. ging zich nadrukkelijk met de aanval bemoeien. Pech voor Sietse: geen geluk deze keer. De zoete smaak van het maken van een doelpunt ging aan hem voorbij! Een pleister op deze wond: hij was wel verantwoordelijk voor de laatste pass van waaruit de aansluitende treffer tot stand kwam. Profiterend van zijn uitzonderlijke snelheid wist hij Jan Buma vrij voor keeper Sietze v.d. W. te zetten. En, Jan faalde niet. Hij gaf met een bekeken schot Sietze het nakijken. 3-3. Met deze stand vond scheidsrechter Albert Fekken, die weer voortreffelijke leidde, het genoeg.

NAZIT.

De nazit was weer ouderwets gezellig. De geluidsinstallatie stond dermate zacht dat iedereen zich uitstekend verstaanbaar kon maken. Zo kwam de imposante professionele carrière van Eelke ter sprake. Eelke vond dat hij meer dan vijftig jaar keihard had moeten werken. Dit ontlokte Hendrik, na een nauwkeurige analyse de opmerking: “je hebt dus maar 20 jaar echt gewerkt”!

Genoten van elkaar en van alle versnaperingen kwam het onvermijdelijke: naar huis!! Einde van alweer een fijne gezellige avond!!!

SPREUK VAN DE WEEK.

Dun betekent ontevreden. Tevreden mensen hebben gewicht.                                                             ©jt