In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (310)

Koudum, 21 januari 2023.

WEDSTRIJDNUMMER 18 (1010), 39e seizoen, donderdagavond 19 januari 2023.

 

ARMOE TROEF!! SLECHTS 8 ACTIEVE SPELERS, WEL TWEE KEER EEN HATTRICK!!

 

Je zou denken, elke donderdagavond een onderling partijtje zaalvoetbal, dat gaat een saaie boel worden. Niets is minder waar. Wel elke keer dezelfde grijze koppies. Toch NIET saai. Iedere keer is weer anders. Zo ook weer deze avond. Scheidsrechter Albert Fekken kon slechts acht spelers welkom heten. Gezien het geringe aantal spelers werd de vraag gesteld: spelen of meteen de kantine in. Uitslag stemming: vier tegen vier. Dus besloot de scheids dat er gespeeld moest worden. Niet op een verkleind veld, nee zoals gewoonlijk tussen de zwarte lijnen. Voor het witte team mochten van start: Sietze v.d. Wal, keeper, Sytze Folkertsma, ALLE Kampen en Jarig Tjoelker. Namens het blauwe team waren dit: Eelke v.d. Meer, doelman, Auke Leenstra, Hendrik Kamstra en Jan Buma. Het score verloop verliep deze avond sneller dan het spel! Binnen de kortste tijd was de stand van 0-0 opgelopen naar 3-0 voor het witte team. Doelpuntenmakers: ALLE één en Sytze twee. Voor de s.r. tijd om in te grijpen. Hij ging zelf verder als s.r./speler voor het blauwe team. Al snel leverde dit een goal op voor het blauwe team. Een uittrap van de goalie van wit kwam voor de voeten van Hendrik. Na al een paar keer ongelukkig te zijn geweest bij de afronding, was het nu onberispelijke, onfatsoenlijk hard raak 3-1. Hierbij bleef het wat de score betreft voor de blauwen. Het witte team scoorde voor rust nog twee keer. ALLE zorgde voor de 4-1 terwijl Sytze zijn hattrick voltooide met zijn derde, de vijfde voor wit.

De hoop op beter werd na de hervatting al snel de grond in geboord. ALLE scoorde op aangeven van Sytze zijn derde, de zesde voor wit. Hiermee had ook hij zijn hattrick te pakken. De volgende periode was de sterkste voor blauw van de avond. Twee keer was Auke succesvol bij de afronding. Eerst nadat hij ALLE had misleid, de tweede keer profiteerde hij van een misverstand tussen Jarig en Sytze. 6-3. Het slotakkoord was voor wit. Sytze (solo) en ALLE twee keer, zorgden voor de eindstand van 9-3. De blauwen hadden als einduitslag staan: 8-3. Volgens hen was er in de rust afgesproken dat Sytze niet meer mocht scoren. Had hij wel gedaan . De achtste. Nu maar hopen dat de drie afwezigen, Gerrit Hiemstra, Sietse Abma en Rob Goedhart er volgende week weer bij kunnen zijn. Dan kunnen er weer twee teams worden samengesteld die aan elkaar gewaagd zijn.

 

NAZIT.

De nazit, aan de stamtafel, verliep voor VETZAVOT normen tamelijk gezapig. Waarschijnlijk niet te wijten aan de aanwezigen, maar aan de afwezigen!!

SPREUK VAN DE WEEK.

Alles wat ons ergert aan anderen kan ons er toe brengen onszelf beter te begrijpen.                ©jt