In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (311)

Koudum, 28 januari 2023.

WEDSTRIJDNUMMER 19 (1011), 39e seizoen, donderdagavond 26 januari 2023.

 

ALLE KAMPEN EN SIETSE ABMA: BEIDEN SCOREN EEN HATTRICK!!

 

VETZAVOT heeft wel betere tijden gekend. Met heel veel meer actieve leden. In november werd er nog gespeeld met 12 spelers, in wedstrijd nummer 19 van dit seizoen slechts negen! Naast voorzitter Bennie Hofman, nog steeds niet helemaal beter, waren Gerrit Hiemstra en Rob Goedhart niet van de partij. De eerste herstellend van griep de tweede kampend met een voetblessure. Gelukkig waren wel present de scheidsrechter/materiaalbeheerder Albert Fekken en de volgende spelers: Sietze v.d. Wal, Sytze Folkertsma, ALLE Kampen en Jarig Tjoelker. Zij mochten namens het witte team de arena betreden. In het blauw verschenen: Eelke v.d. Meer, Sietse Abma, Auke Leenstra, Hendrik Kamstra en Jan Buma. Vijf blauwen tegen vier witten. Nadat Albert de partij in gang had gefloten, ontspon er een gelijk opgaande strijd. Nadat er veel kansen om zeep waren geholpen was het goaltjesdief ALLE als eerste die het net tweemaal wist te vinden. De eerste keer na aangeven van Jarig, de tweede keer was het Sytze die aan de basis stond. Twee nul voor het witte team. Het blauwe team wist aanvankelijk het doel niet te vinden. Stond de goal de ene keer te veel naar rechts, de anderen keer weer te ver naar links. Of de goed bedoelde pass op een medespeler kwam niet aan of werd verkeerd beoordeeld of behandeld. Tot het moment dat Jan Buma met een splijtende pass Sietse A. in stelling bracht. Sietse faalde niet: 2-1. Pal voor rust soleerde Sytze F. door de defensie van blauw en tekende voor de 3-1. Meteen na de pauze was het alweer ALLE die scoorde. Vanaf eigen helft ging hij met de bal aan de voet er vandoor. Niemand van de blauwen kon hem achterhalen. Zijn doelpoging was zelfs Eelke te machtig: 4-1. En ALLE had er nog geen genoeg van. Hij profiteerde van een misverstand bij een intrap van het blauwe team en scoorde zijn vierde, voor wit de vijfde goal. Dit werd het blauwe team te gortig. Sietse A. ging als spits spelen. Niet geheel onverdienstelijk. Hij voltooide zijn hattrick met de tweede en derde goal voor het blauwe team. 5-3. Jammer voor hem en de blauwen, gelukkig voor de witten was de tijd te kort voor meer. Zo bleef het 5-3. Met zijn vier goals in dit duel bracht ALLE zijn totaal dit seizoen op 47 doelpunten!! Wat gaat dit nog worden met nog negen wedstrijden te gaan?

NAZIT.

Nadat iedereen weer keurig gekleed was, de haartjes, voor zover nog aanwezig, gekamd, werd de kantine bezocht en op waardige, gebruikelijke wijze de avond afgesloten.

SPREUK VAN DE WEEK.

We hebben een hekel aan sleur, maar zijn bang voor veranderingen.                                                         ©jt