VETZAVOT NIEUWS. (308)

Koudum, 06 januari 2023.

WEDSTRIJDNUMMER 16 (1008), 39e seizoen, donderdagavond 05 januari 2023.

WIT WINT MET 7-0! ALLE SCOORT VIER KEER! SIETZE V.D. WAL HOUDT DE NUL!

Wat moet je schrijven over een onderlinge wedstrijd van VETZAVOT met als uitslag 7-0 ?! Moet je vermelden hoe grandioos goed de winnende ploeg was? Moet je van het verliezende team alles benoemen wat daar fout ging ? Ging alles bij het winnende team wel zo goed als de uitslag doet vermoeden? Deden de spelers van het verliezende team dan niks goed? Dilemma! Toch maar een poging wagen.

Nadat een ieder iedereen een GOED en GEZOND NIEUWJAAR had gewenst werd de spotkleding aangetrokken en de messen geslepen! Tien spelers waren beschikbaar. Voor het witte team: Sietze v.d. Wal, Rob Goedhart, Jarig Tjoelker, Auke Leenstra, en ALLE Kampen. Voor het blauwe team mochten acteren: Eelke v.d. Meer, Hendrik Kamstra, Jan Buma, Sietse Abma en Gerrit Hiemstra.

DE WEDSTRIJD.

Nadat de rook van de eerste schermutselingen was opgetrokken was het, de van een hamstringblessure herstelde ALLE Kampen, die het bal opende. Alsof hij nooit was weggeweest, scoorde hij op zijn eigen karakteristieke wijze de 1-0. Het blauwe team schakelde daarop een tandje bij. Echter, het geluk was niet aan hun kant. Schoten van Hendrik, Gerrit en Sietse mistten vaak op een haar na het doel. Of ze werden vakkundig onschadelijk gemaakt door keeper Sietze v.d. W. Halverwege de eerste helft werd Rob in stelling gebracht door Auke. En, jawel hoor, Rob scoorde voor de tweede keer in zijn nog prille loopbaan bij VETZAVOT! 2-0. Blauw schakelde weer een versnelling hoger.

Soms een te hoge versnelling: Sietse A. 2 keer en Gerrit duikelden wegens een snelheidsovertreding tegen de vloer. Gelukkig zonder nadelige gevolgen. Zelfs laatste man Sietse dook regelmatig op voor het witte doel. Jammer voor de blauwen, maar doelman van der Wal wilde koste wat koste geen medewerking verlenen. Toen Jarig met een schot van afstand keeper van der Meer van het blauwe team verraste en de 3-0 aantekende vond scheidsrechter Albert Fekken het tijd voor bezinning en kondigde de rust aan. De tweede helft begon met een omzetting in het blauwe team. Jan Buma ging als laatste verdediger spelen, terwijl Sietse A. als spits ging fungeren. Met kansen voor Hendrik, Gerrit en Sietse A.. Helaas zonder resultaat. De score bleef voor het witte team gestaag oplopen. Tweemaal gelukte het aan Rob om ALLE vrij voor Eelke te zetten. Beide keren faalde ALLE niet: 5-0. Toen was het verzet van blauw gebroken. Zelfs de doelman van het witte team, Sietze v.d. Wal, wist te scoren. Door slecht uitverdedigen belandde de bal voor de op de vijandelijke helft opererende keeper van wit. Zonder na te denken haalde hij uit.6-0. Dat was nog niet het einde. Op de achterlijn aangespeeld door Auke wist ALLE op niet te filmen wijze en uit een onmogelijk hoek zijn vierde en voor wit de zevende goal te scoren. Toen vond s.r. Albert het welletjes en floot voor de laatste keer deze avond. Einde wedstrijd.

NAZIT.

In een vrijwel lege kantine werd de avond besloten met de gebruikelijke traktaties. De wedstrijd werd geanalyseerd en met een “tot volgende week” ging een ieder, rond de klok van twaalf, zijns weegs.