VETZAVOT NIEUWS. (307)

Koudum, 30 december 2022.

WEDSTRIJDNUMMER 15 (1007), 39e seizoen, donderdagavond 29 december 2022.

GERRIT SCOORT HATTRICK IN ÉÉN HELFT!! EELKE DE BESTE VAN ALLEMAAL!!!

De laatste wedstrijd van het jaar 2022. Samen gekomen in de kantine de mededeling dat er wel gedoucht kon worden na afloop. Alleen met koud water!! Voor VETZAVOTTERS geen probleem. Scheidsrechter Fekken kon 9 actievelingen begroeten. De fysieke gesteldheid van ALLE Kampen en Sytze Folkertsma stonden hen niet toe om een wedstrijd te spelen. De opstelling gaf dezelfde namen als waarmee de vorige match was geëindigd: voor het witte team Sietze v.d. Wal, Rob Goedhart, Gerrit Hiemstra, Auke Leenstra en Jarig Tjoelker. Voor het blauwe team betraden Eelke v.d. Meer, Jan Buma, Sietse Abma en Hendrik Kamstra het strijdtoneel. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Albert Fekken brandde de strijd los. De intentie van het witte team was meteen duidelijk. Na vele nederlagen waren zij gebrand om nu als overwinnaars uit de strijd te voorschijn te komen. Alles leek erop dat dit deze keer zou lukken. Na een aftastend begin was het, Gerrit Hiemstra die, na een splijtende pass van Auke, als eerste scoorde. Niet lang daarna besloot Gerrit een lange solo met zijn tweede goal. 2-0 voor wit. Deze stand stond niet lang op het scorebord. Het was Jarig die namens het witte team vreselijk in de fout ging. Hij speelde pardoes de bal in voeten van de in het blauw gestoken Hendrik. Die wist met dit buitenkansje wel raad: 2-1. Toen niet lang daarna Eelke met een verre uitgooi Sietse A. bereikte was het met de voorsprong voor wit gedaan. 2-2. Nadat aan beide kanten de nodige missers vielen te noteren en het goede keeperswerk van Eelke opviel, ging de rust in met een voorsprong van wit. Alweer Gerrit. Alweer na zuiver aangeven van Auke. Eelke kansloos.

Gerrit gelukzalig met een hattrick de rust in. En een voorsprong voor wit. 3-2. Na een weldadige rustpauze te hebben doorgebracht werd met frisse moed begonnen aan de tweede helft. Een veel aanvallender blauw wist al snel gelijk te maken. Het was verdediger Jan Buma die in de spits verscheen en keeper Sietze v.d. W. wist te kloppen. 3-3. Vervolgens werden er over en weer vele kansen om zeep geholpen. Het blauwe team bleef voornamelijk op de been door keeper Eelke. Hij leek niet te passeren. Leek. Het was Auke die het presteerde om Eelke toch te kloppen: 4-3. Wat Rob, Jarig en Gerrit ook nog probeerden, Eelke gaf geen krimp. Aan de andere kant wist Sietse A. de stand weer in evenwicht te brengen. Aangever: Jan Buma. 4-4. Gebrand op de overwinning gingen de witten roekeloos in de aanval. Wat ze ook probeerden, Hendrik, Jan, Sietse en vooral Eelke gaven geen krimp. Toen sloeg het noodlot toe voor wit. Met iedereen in de aanval, zelfs Sietze v.d. W. meldde zich voorin, brak Sietse A. uit. In een sprint à deux was hij Jarig de baas en scoorde 4-5. Meteen hierop floot de foutloze s.r. Albert af. Alweer winst voor blauw. Dien te gevolge alweer verlies voor wit.

NAZIT.

De nazit verliep rustig en heel gezellig. De stemming werd verhoogd door de traktatie van Gerrit. Hij was jarig geweest. 81 jaar geworden en dan nog voor het eerst van zijn leven een hattrick scorend in één helft!! Ook de prestatie van de weergaloos keepende Eelke kreeg zoveel aandacht dat het Eelke “suver tefolle waard”. Na iedereen een goed uiteinde en een nog beter begin te hebben gewenst werd tegen het middernachtelijk uur aan de reis naar huis begonnen.