In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (251)

Koudum, 02 november 2019. WEDSTRIJDNUMMER 06 (951),36e seizoen, donderdagavond 31 oktober 2019.

Eelke, Auke, Albert, Jan, Wicher en Hendrik moesten deze keer de eer hoog houden van het blauwe team. De te bestrijden mannen in het wit: Sietze v.d. W., Sytze F., Gerrit, Pieter, Alle en Jarig. Gelukkig was ook de scheidsrechter, Sietse Abma, aanwezig om alles in goede banen te leiden. Zoals in de laatste wedstrijden ook nu weer een iets sterker en beter combinerend blauw team. In hun aanvalsdrift vergaten zij wel eens de verdedigende taken. Toen Jarig dan ook een prachtige pas richting Sytze stuurde, kon hij zonder veel tegenstand de 0-1 aantekenen voor het witte team.  De blauwen trachtten het tij te doen keren door van afstand keeper Sietze v.d. W. te verschalken. Voor de keeper een makkie: alle schoten waren niet erg doelgericht: elk schot ging naast of over. Een meesterlijke voorzet van Gerrit gaf Alle een niet te missen kans. Hij mistte dan ook niet: 0-2. Bij deze stand gaf de s.r. de spelers de broodnodige rust. Na de pauze ging het voor het blauwe team helemaal mis. Als verlamd lieten de blauwen Sytze F. ongehinderd opstomen richting Eelke. Moet je niet doen bij Sytze: 0-3. In het vervolg liet Pieter even een staaltje “het bos insturen zien”. Met een achteloos hakballetje was hij drie tegenstanders kwijt. Bij de vierde goal voor wit, een corner van Gerrit die Wicher achter zijn eigen goalie poeierde, was het verzet van het blauwe team gebroken. Ongehinderd lieten zij Alle nog twee keer scoren.

STATEMENT VAN HET JAAR.

In de pauze was het optreden van Alle Kampen onderwerp van gesprek. Hoe kan het dat hij na 6 wedstrijden topscorer is? Hij zelf had er geen verklaring voor. De eerste 72 jaar van zijn leven nooit gevoetbald! Dus ook 72 jaar niks geleerd op voetbal gebied. Sytze Folkertsma had de verklaring: heb je in 72 jaar ook niks verkeerds aangeleerd!

KLEEDKAMER.

Er is bij VETZAVOT een speler die sportsokken draagt met op de ene sok de letter R en de andere de letter L. In zijn sportschoenen eveneens: de een de letter R, de ander de letter L. Kan niet mis gaan. Zou je denken! De andere VETZAVOTTERS zijn daar niet gerust over. Hun advies: nog even op de ene voet de letter R en de andere de letter L laten tatoeëren!

NAZIT.

Met slechts negen(!) spelers werd de derde helft af gewerkt. Met een verslagen Albert: zijn shirt was verdwenen. Na enig speurwerk kon geen andere conclusie worden getrokken: het shirt moest wel meegenomen zijn door Auke, die na de match meteen huiswaarts was gegaan.  Nog een geluk: Auke was er ook al eens met een portemonnee van iemand anders van door gegaan. 

SPREUK VAN DE WEEK.

Gek toch: Men ziet wel de splinter in het oog bij de ander, doch niet de balk in eigen oog!           ©jt