In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (250)!

Koudum, 26 oktober 2019. WEDSTRIJDNUMMER 05 (950),36e seizoen, donderdagavond 24 oktober 2019.

VAN ONSCHATBARE WAARDE: SYTZE FOLKERTSMA.

Klok zien is voor de zaalvoetballers van Oeverzwaluwen niet het sterkste punt. Ze speelden 16% in de tijd die door VETZAVOT aan zaalhuur wordt betaald! Toen de van ongeduld trappelende VETZAVOTTERS dan eindelijk los konden, had scheidsrechter Sietse Abma 10 man ter beschikking. De verdeling: voor het witte team Sietze v.d. Wal, Sytze Folkertsma, Gerrit Hiemstra, Pieter de Jong en Jarig Tjoelker. Voor het blauwe team: Eelke v.d. Meer, Hendrik Kamstra, Albert Fekken, Auke Leenstra en Wicher v.d. Wal. Om de oudjes tegen zichzelf te beschermen werd op last van de s.r. het speelveld verkleind. Vol goede moed stortten beide teams zich in de strijd. Het verkleinde speelveld werd nog kleiner doordat blauw veel beter combinerend het witte team in de verdediging dwong. Gelukkig voor het witte team: de meeste vijandelijke aanvallen eindigden met schoten die alle richtingen op gingen behalve richting het doel van Sietze v.d. Wal. Zijn neef, Sytze Folkertsma ontpopte zich weer eens tot meest waardevolle speler. Als verdediger, als middenvelder en als aanvaller, hij was overal nadrukkelijk aanwezig! Hij was het dan ook, die na geweldig goed voorbereidend werk van Pieter, de 1-0 wist te scoren. Met die stand werd de rust bereikt. Na de pauze alweer het zelfde spelbeeld. Het blauwe team gooide nog meer energie in de strijd. De schoten, zo nu en dan zelfs op doel, werden alsmaar harder en venijniger. Vooral Hendrik onderscheidde zich met asociaal harde knallen richting Sietze. Toen ook Albert zijn vizier had bijgesteld en iedere bal steenhard voor de goal deponeerde viel al snel de gelijkmaker. Bij een intrap van Albert trok Jarig ternauwernood zij hoofd weg uit de baan van de poeier. Hij moet geacht hebben: liever een goal dan onthoofd! Gevolg: drie man springen naar de bal, keeper Sietze v.d. W., Sytze en Auke. Winnaar: Auke. Hij wordt verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Toch zou er een winnaar komen. Getergd door de tegengoal gooit Sytze er nog maar eens een rush uit. Met als resultaat zijn tweede doelpunt van de avond. Wit komt voor met 2-1. De laatste minuten probeerden de blauwen met de allerlaatste krachten een gelijkspel te forceren. Helaas voor hen zonder resultaat. Met kunst en vliegwerk wist het witte team de overwinning naar het eindsignaal te slepen.

OPMERKINGEN VAN DE SCHEIDS.

Een sprint van Hendrik eindigde plotsklaps toen zijn zool met piepend geluid tot stilstand kwam. Commentaar van de s.r.: remblokken vernieuwen. Tijdens het spel vergat Jarig dat niet de witte, maar de zwarte lijn als zijlijn gold. Toen hem dit ook nog eens gezegd werd en hij toch doorging stelde de s.r de diagnose: kleurendoof!

KLEEDKAMER.

Voor, tijdens en na de wedstrijd ging de meeste aandacht uit naar Albert. Hij was, voor de match, zeer ontstemd dat er nog geen kleedster voor hem klaar stond. Tijdens de wedstrijd was hij de gangmaker in jacht naar succes. Uiteindelijk was zijn genadeloos hard schot op doel aanleiding voor de gelijkmaker. Na de wedstrijd gaf hij een perfecte demonstratie van zijn aan- en uitkleed kunst. Hiermee een statement makend, waarom hij een kleedster nodig heeft.

NAZIT.

Tijdens de zoals altijd super gezellige nazit vermaakte Albert de VETZAVOTTERS met verhalen van vroeger. Hoe hij als kleine Albert eens in een wak raakte. Durfde niet met een nat pak naar huis. Op school mocht hij naast de met kolen gestookte kachel zitten. Al snel stond het lokaal vol met de damp die van zijn natte kloffie kwam. Zelfs de ramen raakten beslagen. Gelukkig kwam hij er, dankzij een briefje van de meester, verder zonder klappen vanaf.

SPREUK VAN DE WEEK.

Soms moet men veel drinken om even nuchter te worden.                                                            ©jt