In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (249)

Koudum, 19 oktober 2019. WEDSTRIJDNUMMER 04 (949),36e seizoen, donderdagavond 17 oktober 2019.

Blije gezichten in de kleedkamer. Op één na (Bennie) alle VETZAVOTTERS aanwezig!!! Er kan gespeeld worden! Scheidsrechter Sietse Abma kwam (stiekem geholpen door Gerrit?) tot de volgende verdeling: Sietze v.d. Wal, Jarig Tjoelker, Sytze Folkertsma, Pieter de Jong, Alle Kampen en Gerrit Hiemstra in het wit tegen Eelke v.d. Meer, Albert Fekken, Auke Leenstra, Wicher v.d. Wal, Jan Buma en Hendrik Kamstra in het blauw. Deze indeling deed de gezichten van de spelers in het wit verbleken! Wat een talent bij de tegenstander! Het blauwe team daarentegen blaakte van zelfvertrouwen! Met Wicher in de gelederen en Hendrik als horzel aan het been van topscorer Alle Kampen dachten zij een grote kans te maken op een goed resultaat. Na het beginsignaal traden zij met veel bravour ten aanval. Het leek wel of de schrik voor de tegenstander bij de witten in de benen was geschoten. Het werd voor hen bijna alleen maar tegenhouden. De vloedgolven van aanvallen leverden echter alleen maar schoten naast en over het doel van de onverwoestbare keeper Sietse v.d. Wal op. Mocht er al eens een bal tussen de palen dreigen te gaan, Sietse ranselde hem met zijn gebalde vuisten, genadeloos het veld weer in. En, zoals de voetbalwet voorschrijft, scoor je niet, dan gaat de tegenstander er met de buit vandoor. Bij één van de schaarse uitvallen van het witte team, geleid door Sytze Folkertsma, scoorde hijzelf na een dubbele één-twee met Pieter, de nul-één voor het witte team. Aanleiding voor de blauwen om nog enige tandjes bij te schakelen. Met succes. Jan Buma mocht zich vooralsnog de redder van blauw noemen. Hij scoorde van afstand met een snoeihard schot wat Sietse  te machtig bleek. Tot aan het rustsignaal werd er niet meer gescoord. Het tweede bedrijf had schriftelijk afgedaan kunnen worden. Doodmoe na de energieke eerste helft, werd er bijna niks meer klaargestoomd. Toen bij doelwachter Sietse voor de zoveelste maal een bloedende handwond moest worden gestelpt, had de scheidsrechter er genoeg van. Hij floot voortijdig deze wedstrijd naar de geschiedenisboeken. Eindstand: 1-1.

KLEEDKAMER.

De multi-sporter van VETZAVOT, Albert Fekken, bedrijft niet alleen vele sporten, hij bekijkt er ook nog eens heel veel op TV. Zo ook het EK wielrennen. Hem was opgevallen dat bij de huldigingen van de kampioenen, zij werden geholpen bij het aantrekken van de kampioenstruien door aantrekkelijke jonge dames. Dat leek Albert ook wel iets voor VETZAVOT. Hij vroeg dan ook aan het enige aanwezige bestuurslid om een kleedster voor hem aan te stellen. Er werd hem toegezegd zijn verzoek in te brengen op de eerstvolgende bestuursvergadering. Maar dan niet alleen voor Albert maar voor ieder VETZAVOTTER die daar behoefte aan heeft. En alleen voor het aantrekken van het shirt. Andere voorstellen om hulp na de wedstrijd werden door de bestuurder niet ontvankelijk verklaard!!!

NAZIT.

De nazit verliep in een uiterst prettige sfeer. De drankjes en de hapjes van Boukje gingen er in als een psalm in een ouderling, evenals de moppen van Sietse Abma en Alle Kampen!

SPREUK VAN DE WEEK.

Wie een verkeerde weg inslaat moet een heel eind lopen.                            ©jt