In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (240)

Koudum, 02 maart 2019. WEDSTRIJDNUMMER 24 (942),35e seizoen, donderdagavond 28 februari 2019.

WEDSTRIJD EINDIGT MET TWEE ZWAAR TELEURGESTELDE SPELERS!

Wicher, Cees, Auke, Albert en de van wit geleende Sietze v.d. Wal winnen van de in het wit gestoken Bennie, Sytze Folkertsma, Gerrit, Alle, Jarig en Jan. Als je de spelers kwaliteiten kent, een niet verwachtte samenstelling van de beide teams. Wel een verwachtte uitslag. Vanaf de aftrap een worstelend wit team tegen een blauw team dat lustig combinerend het vijandelijke doel onder vuur nam. Toch duurde het nog vrij lang voordat het overwicht tot uitdrukking kwam op het scorebord. Het was Auke, die met een harde geplaatste schuiver de ban brak. 1-0 voor blauw. Na veel missers aan blauwe zijde en enkele speldenprikjes van wit, gelukte het Cees (eindelijk) om de tweede goal voor blauw op zijn conto bij te schrijven! Voor scheidsrechter Hendrik Kamstra, deze avond bijgestaan door Eelke v.d Meer, het sein om de mannen even rust te gunnen. Na de pauze een feller van zich afbijtend wit team. Invaller en geleende keeper Sietze v.d. Wal van het blauwe team kreeg zowaar ook iets te doen! Gevolg: ruimte voor blauw waarvan Cees profiteerde. Nadat een uit de lucht geplukte bal ineens op doel geschoten nog precisie mistte, was het bij de volgende poging wel raak. Zonder rekening te houden met de leeftijd en dien te gevolge kwetsbaarheid van de tegenstanders, schoot hij snoeihard raak. Gelukkig hield alleen het net schade over aan dit schot! 3-0. Toen Sytze Folkertsma bij een ultieme poging Wicher van scoren probeerde af te houden en daarbij in eigen doel schoot leek het pleit beslecht. Daar dacht Jan heel anders over! Niet stuk te krijgen (hij schijnt naast een hart ook nog een dieselmotor in zijn borstkas te herbergen) ging Jan onvermoeibaar en met overtuiging door. Met als gevolg: een schitterde goal. De eer gered voor het witte team! Hoewel de eer was gered, gingen de mannen in het wit op jacht naar meer. Geen middel werd geschuwd! Het gelukte All Kampen zelfs om Albert ongestraft op zijn rug te krijgen! Bij een van de vele corners die het witte team afdwong was het voor wit één keer raak. Bij het zwak wegwerken van een hoekschop kwam de bal richting Jarig. Die bedacht zich geen moment en schoot op doel. Via Albert raak! 4-2. Een bibberend blauw team en een wit team dat er weer in ging geloven tot gevolg!! Gelukkig voor blauw en jammer voor het witte team: de scheidsrechter en assistent constateerden dat de klok aankondigde: einde wedstrijd! Beide teams konden na afloop vrede hebben met de uitslag.

TELEURSTELLING!

Toen het arbitrale duo het wedstrijdformulier getekend en wel inleverde bij het secretariaat was de teleurstelling bij twee man groot. Jarig en Albert. Jarig, blij omdat hij weer eens dacht gescoord te hebben. Zijn laatste doelpunt dateerde van 8 november 2018! Bij het zien van het wedstrijdformulier bleek zijn goal op naam te zijn gekomen van Albert! Albert daarentegen, zwaar de pest in! Na een formidabel gespeelde wedstrijd werd hij gewaar een eigen goal te hebben gescoord. Beiden probeerden de leidsmannen tot andere gedachten te bewegen! Zonder resultaat.

Beide heren overwegen om te gaan biljarten! Bij biljarten krijgt de speler, die via een carambole, wel het punt op zijn naam!

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

Aan het eind van maart pas weer een feestje voor een VETZAVOTTER!

NAZIT.

Bij de nazit weer het vertrouwde beeld: rustige, consumerende VETZAVOTTERS. Weer als vanouds bediend door Boukje. En, oude tijden herleefden: Hendrik kreeg, in tegenstelling met de rest, zijn warme hap weer eens geserveerd op porselein!

SPREUK VAN DE WEEK.

Ga vroeg slapen, dan kunnen je gasten op tijd naar huis.                                                           ©jt