In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (241)

Koudum, 09 maart 2019. WEDSTRIJDNUMMER 25 (943),35e seizoen, donderdagavond 07 maart 2019.

DE WEDSTRIJD VAN TOPTALENT ALLE KAMPEN!!!!!

Scheidsrechter Sietse Abma kon twaalf spelers welkom heten! Bovendien 2 personen in een shirt met het opschrift: “VAR” ! Zonder tussenkomst van de s.r. kwam de volgende indeling tot stand: Sietze v.d. Wal (geheel vrijwillig overgelopen), Auke, Albert, Gerrit, Jan en Cees namens het blauwe team. De overige zes, Bennie, ALLE KAMPEN, Pieter, Tjerk, Sytze Folkertsma en Jarig in de witte shirts! Op papier een perfectie verdeling. Iedereen had er voor de verandering vrede mee! De praktijk zou iets heel anders uit wijzen. Vanaf de aftrap kwamen de blauwen onder druk te staan. Keeper Sietze kwam soms handen en voeten te kort om zijn veste te vrijwaren van vijandelijke inslagen! Vooral ALLE KAMPEN bleek een voortdurende plaag voor de blauwe veste. Na de nodige mislukte pogingen was het uiteindelijk toch ALLE KAMPEN die na een fraaie loopactie de score opende. Intussen waren de blauwen beter in de wedstrijd gekomen. Vooralsnog zonder resultaat. De meeste doelpogingen troffen slechts de achterwand van de sporttempel. Mocht er al een poging tussen de palen en lat belanden, was er altijd nog Bennie die een score van blauw wist te verijdelen! Nog voor rust wist ALLE KAMPEN zijn tweede goal van de match te scoren. Andermaal aan de aandacht van de verdediging ontsnapt, gaf hij van der Wal het nakijken! Ruststand dus 2-0 voor het witte team. In de pauze verzocht het bestuur ALLE om zijn scoringsdrift te willen staken! Immers, de maker van een hattrick, mag doorgaans de wedstrijdbal als trofee mee naar huis nemen. Aangezien de penningmeester de bodem van de kas regelmatig in zicht heeft, kan VETZAVOT een dergelijk lastenpost beter vermijden! Na de pauze ging het blauwe team met nieuw elan de strijd aan. Om de penningmeester tegemoet te komen, kreeg ALLE KAMPEN persoonlijke bewaking. Door verwaarlozing van de verdediging door wit, kregen Jan, Auke en Cees de nodige kansen. Jammer voor hun aspiraties: Bennie wenste deze avond, zoals dat heet, de nul te houden. Tot groot verdriet van het bestuur en het blauwe team bleek ALLE KAMPEN deze wedstrijd onstuitbaar! Hij wist, ondanks dat hij onder curatele stond, zij hattrick te voltooien! Voor de s.r. tijd om zijn niet geringe kwaliteiten ten dienste te stellen aan het blauwe team. Voor het witte team brak een heuse alarmfase aan. Zelfs de witte aanvallers werden nu verdedigers. Maar, hoe zwaarder de druk, hoe beter Bennie werd. Ook de s.r. was niet in staat hem tot overgave te dwingen. Bij één van de uitvallen van wit, gelukte het, na vele onvruchtbare pogingen, Sytze Folkertsma, eindelijk zijn aandeel in de score op te eisen. 4-0. Voor de s.r. het sein om de spelers naar de kleedkamer te dirigeren.

VAR.

De VAR kwam tijdens de wedstrijd niet in actie! Uit verveling (hoe is het mogelijk bij zo’n wedstrijd!) hadden de beide vertegenwoordigers de schoten op doel van ALLE KAMPEN geteld!  Zij kwamen tot 13! Vonden zij veel. Is misschien waar, maar percentueel: 25% raak!  Daar kwamen de andere 9 veldspelers bij lange na niet aan toe!

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

Aan het eind van maart pas weer een feestje voor een VETZAVOTTER!

NAZIT.

Tijdens de nazit werd het glansrijke optreden van ALLE KAMPEN natuurlijk breedvoerig besproken. Op je 74e pas gaan voetballen en dan, na 11 wedstrijden, staat zijn doelpunten teller al op 6!  Voor de rest verliep de derde helft zo als hij hoort te zijn volgens VETZAVOT begrippen! Met tot slot: een gelukkige penningmeester! ALLE KAMPEN schonk de bal aan: VETZAVOT!

SPREUK VAN DE WEEK.

Leven is tekenen zonder vlakgom.                                                                     ©jt