In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (239)

Koudum, 23 februari 2019. WEDSTRIJDNUMMER 22 (941),35e seizoen, donderdagavond 21 februari 2019.

PRIMEUR: HENDRIK KAMSTRA SCHEIDSRECHTER!!

Daar stond je dan! De eerste wedstrijd na het feest t.g.v. het 35 jarig bestaan van VETZAVOT. Vijf leden die om uiteenlopende redenen niet konden voetballen. Bleven er nog elf over. Kun je een wedstrijd zaalvoetbal mee spelen. Wat erger was: ook de scheidsrechter was niet in staat om de match te leiden! Besloten werd om toch maar om te kleden en maar gokken dat, zonder s.r.alles goed zou gaan! Gelukkig kwam pal voor de aftrap het geachte lid Hendrik Kamstra opdagen. Hij was van plan om als toeschouwer eens te kijken wat de VETZAVOTTER er van zouden bakken! Het zou anders gaan. Hij werd meteen gebombardeerd tot s.r.! De indeling van de teams was inmiddels al geregeld. Met de “witte” Tjerk in het doel van blauw met als helpers: Wicher, Albert, Jan, en Auke. In het wit: Sietze v.d. Wal, Jarig, Sytze Folkertsma, Alle, Pieter en de van blauw gehuurde Gerrit. Met een snerpend fluitsignaal zette Hendrik de wedstrijd in gang! De gehele eerste helft was het blauwe team de bovenliggende partij. Toen de uitstekend leidende s.r. voor rust floot waren de blauwen er slechts eenmaal in geslaagd te scoren. Good old Albert wist na een soepel lopende aanval keeper Sietze v.d. Wal het nakijken te geven. Na de pauze ging het even anders. Blauw, al in een overwinningsroes, ging massaal in de aanval om het karwei snel af te maken, terwijl het witte team hetzelfde idee had. Het was Wicher die hiervan maximaal profiteerde! Geheel vrij gelaten tekende hij, vanaf de middellijn, voor 2-0. Wat Wicher kan, kan ik ook moet Gerrit hebben gedacht. Ook hij profiteerde van chaos in de blauwe verdediging. Of liever gezegd: het ontbreken van de verdediging! 2-1!! Hierna werd het witte team nog verder in de verdediging gedrongen. Onder leiding van de beste man binnen de lijnen, Sytze Folkertsma, hielden de witten, ondanks soms hachelijke situaties, stand! Na een snelle uitbraak smaakte Sytze het genoegen om de 2-2 aan te tekenen. Beide teams kregen tegen het einde van de wedstrijd nog legio kansen. Auke voorkwam zelfs zittend een witte uitbraak! Bij een scrimmage voor het blauwe doel ging Jan zelfs nog een stapje verder. Hij trachtte, languit liggende op de doellijn, met armen en benen Alle Kampen van scoren af te houden. Het gelukte uiteindelijk niet. 3-2 voor het witte team. Om nog te redden wat er te redden was, gingen de blauwen massaal in de aanval. Zelfs keeper Tjerk verschijn aan het front. Het mocht helaas niet baten. De volkomen vrij gelaten Gerrit wist van grote afstand de bal precies tussen de palen te mikken. 4-2 voor het witte team. Voor de voortreffelijk leidende s.r. het sein om de moegestreden spelers naar de kleedkamer te dirigeren!

CORRECTIE.

Door onwetendheid werd het verslag van vorige week de naam van de gastspeler verkeerd gespeld.

Zijn naam: Anske Schotanus.

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

De komende periode (tot eind maart) geen enkele verjaardag of jubileum- viering binnen de gelederen van VETZAVOT!

NAZIT.

Met een kleine groep werd de nazit ondergaan. Onderwerp o.a. de snelle afhandeling van het lammerenproject. En uiteraard de viering van het 35 jarig bestaan van VETZAVOT!!

SPREUK VAN DE WEEK.

Aanvaard nooit een drankje van een uroloog!                                                                                ©jt