In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS.

Koudum, 03 november 2018. WEDSTRIJDNUMMER 07 (925), 35e seizoen, donderdagavond 01 november 2018.

BLAUW WINT VERDIEND!

Voor de eerste maal dit seizoen volle bak! Alle VETZAVOTTERS present! Zelfs een nog zwaar geblesseerde Auke! Voor scheidsrechter Sietse Abma de moeilijke taak om twee gelijkwaardige teams te formeren. Alle blauwen mochten in eigen shirt aan de match beginnen, behalve Gerrit en Hendrik. Zij mochten samen met Bennie, Sietze v.d. Wal, Pieter, Sytze Folkertsma en Jarig voor het witte team spelen, Eelke, Cees, Wicher, Jan, Albert, Auke en Tjerk mochten de blauwe kleur verdedigen. Na een paar minuten wist Gerrit de score te openen. Meteen paniek in de blauwe gelederen! Het zou toch niet weer. Een avond hard werken en aan het einde toch met lege handen staan?  In het verloop van de eerste helft bleek dat het blauwe team het betere van het spel had. Nog voor de pauze werd het blauwe team daarvoor beloond! Het was Benjamin Cees, die met een onfatsoenlijk hard schot, van dichtbij scoorde. Met de stand 1-1 werd gerust! Na de pauze bleken de witten niet in staat te zijn het wedstrijdbeeld te wijzigen. Het blauwe team bleef sterker! Sporadische aanvallen van het witte team konden keeper Eelke van blauw geen angst aanjagen. Toen Cees opnieuw, na aangeven van zijn schoonvader Tjerk de 2-1 scoorde, leek het witte team klaar voor de slacht. Daar dacht voormalig slager Hendrik iets anders over. Hij wist met een gecamoufleerd schot Eelke op het verkeerde been te zetten en zo de stand weer in evenwicht te brengen, 2-2. Het blauwe team verdedigde met gevaar voor eigen leven! Dat ondervond Wicher. Bij een uitbraak van Gerrit stortte Wicher ter aarde. Zijn benen gingen sneller dan zijn schoenen. Gelukkig voor Wicher zonder gevolgen. Gevolgen voor de schoenen: zij onthielden zich van commentaar. Uiteindelijk  ging het blauwe team met de winst aan de haal! Alweer Cees die trefzeker was. Einduitslag: 3-2 in het voordeel van het blauwe team! Zo werd Cees het goudhaantje van de avond, wat ook valt af te zien aan de kleur van zijn zaalvoetbalschoenen! Deze wedstrijd had het blauwe team een belangrijke supporter langs de lijn: DE SCHEIDSRECHTER! Niet dat hij partijdig was (?), zijn voortdurende aanmoedigingen tijdens de wedstrijd golden uitsluitend het blauwe team!

NAZIT.

Eindelijk daar was ze weer! Boukje. Niks ten nadele van de barkeepers die de eerste 6 “nazitten” verzorgden, er gaat niks boven Boukje!! Zoals altijd ging het “praat” tijdens de nazit nergens over! Hoewel een enkele VETZAVOTTER wil doen geloven dat alles wat wordt gezegd “verstandig praat” is!! Verhalen over niet meer onder ons zijnde VETZAVOTTERS vonden dankbaar gehoor. Tussendoor werd het huwelijksjubileum van Cees op gepaste wijze herdacht. BIER!

BIJZONDER JUBILEUM.

VETZAVOT kende in haar 35 jarig bestaan slechts twee voorzitters. De eerste was wijlen Douwe Smits, die, vanaf de oprichting 22 jaar de voorzittershamer hanteerde. Douwe werd indertijd niet gekozen, hij was gewoon voorzitter. Na het afscheid van Douwe was VETZAVOT een tijdje stuurloos! Tot in, vermoedelijk februari 2006, de datum is niet meer te achterhalen, de eerste gekozen voorzitter van VETZAVOT in functie kwam: Bennie Hofman. Het moet dus omstreeks augustus zijn geweest dat Bennie zijn 12½ jarig jubileum vierde als Voorzitter van VETZAVOT !

VETZAVOT feliciteert Bennie nog van harte met dit jubileum! Voorwaar geen gemakkelijke functie om een stelletje oudere ego’s te besturen! VETZAVOT hoopt dan ook dat Bennie zijn zware taak nog in lengte van dagen mag blijven uitvoeren!

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

Rustige periode voor wat betreft verjaardagen en jubilea.

SPREUK VAN DE WEEK.

Oud zijn is lichter te dragen …………… dan oud worden.                                                                   ©jt