In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS.

Koudum, 28 oktober 2018. WEDSTRIJDNUMMER 06 (924), 35e seizoen, donderdagavond 25 oktober 2018.

Helaas, de ribblessure van Auke Leenstra blijkt veel erger te zijn dan was voorzien. Hij moest deze wedstrijd ook weer aan zich voorbij laten gaan! Tel daarbij de laatste week van de eiland stage van Bennie Hofman, hou je nog twaalf spelers over die elkaar hetzij in het wit, hetzij in het blauw kunnen gaan bestrijden! Scheidsrechter Sietse Abma had bedacht dat Eelke, Hendrik, Albert, Wicher, Cees en Tjerk in het blauw moesten aantreden. Bleef er voor Sietze v.d. Wal, Sytze Folkertsma, Gerrit Hiemstra, Pieter, Jan Buma en Jarig niks anders over dan in het wit ten tonele te verschijnen. Het zou een vreemde, merkwaardige wedstrijd worden. Op het oog gelijkwaardige teams. In de praktijk bleek dat niet anders. Echter, één klein verschil. Slechts een detail. In de score in eerste instantie een groot verschil! Waar bij het blauwe team bijna alles mislukte, hadden de witten het geluk aan de kont hangen! Het leek of het doel van de blauwen geen palen of lat had, terwijl  de goal van de witten enkel bleek te bestaan uit palen en lat. Het meeste last van paal en lat hadden Albert en Hendrik. Albert presteerde het in één aanval twee maal de paal en één maal de lat te raken! Een kogel van Hendrik teisterde de onderkant lat, sloeg in voor of achter de doellijn en caramboleerde het veld weer in. Heeft een doelman weleens een engeltje op zijn schouder, Sietse v.d. Wal had deze avond een leger engeltjes op zijn torso! Bij rust was de stand 4-1 voor het witte team. Jan Buma was verantwoordelijk voor de 1-0. Daarna brak het tijdperk “Gerrit Hiemstra” aan!!!! Toen de s.r. het rustsignaal aangaf, had Gerrit er DRIE INLIGGEN!! Voor blauw had Tjerk gescoord. Na de pauze stak de s.r. een helpende hand uit naar het blauwe team. Een intrap, minstens twintig meter dichter bij het doel van wit dan waar de bal was uitgegaan, was regelrecht verantwoordelijke voor de tweede goal van blauw, gescoord door Hendrik. Toen Tjerk de derde goal voor blauw bijschreef liep het de witten dun door de sportbroekjes! Gelukkig voor hen was daar weer Gerrit. Onnavolgbaar, op z’n Hiemstra’s, kroonde hij zichzelf tot ongekroonde koning met zijn vierde treffer! Wit dacht, toen de s.r. afblies, met 5-3 te hebben gewonnen. Niet dus. Bij het bekijken van de beelden en na inschakeling van de VAR, VETZAVOT’S, ARBITRALE REVIEUW, bleek de pegel van Hendrik wel degelijk doel te hebben getroffen! Gearchiveerd wordt derhalve de eindstand van 5-4 voor het witte team!

NAZIT.

Tijdens de nazit werd op gepaste wijze de trouwdag van Gerrit en Wiesje gevierd. Ook werd er al, hoewel een dag te vroeg, een dronk uitgebracht op de te vieren trouwdag van Pieter en Cilia.

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

Op 1 november a.s. is onze nieuwste aankoop, Cees Visser, 5jaar getrouwd met Jannie van der Wal. VETZAVOT hoopt dat zij een leuk eerste lustrum mogen beleven en wenst hen alle geluk in de toekomst!

SPREUK VAN DE WEEK.

VETZAVOTTERS: Probeer na een verloren wedstrijd niet je verdriet te verdrinken!

Bedenk: verdriet kan zwemmen!!!                                                                                                  ©jt