In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS.

Koudum, 10 november 2018. WEDSTRIJDNUMMER 08 (926), 35e seizoen, donderdagavond 08 november 2018.

Alweer de achtste van de achtentwintig te spelen wedstrijden.  Door het ontbreken van Wicher en Cees, moest scheidsrechter Sietse Abma twee zestallen samen stellen. Hij kwam, geholpen door Gerrit, met de volgende teams op de proppen: Blauw: Eelke, Albert, Auke, Jan, Gerrit en Tjerk. Veroordeeld tot het spelen in het wit: Bennie, Sietze v.d. Wal, Hendrik, Pieter, Sytze Folkertsma en Jarig. In een gelijk opgaande strijd werd al snel duidelijk dat beide teams  hun mannetjes zeer goed hadden gepositioneerd. Nadruk lag duidelijk op de verdediging. Kennelijk overheerste de gedachte bij de verdedigers om ook eens in het verslag genoemd te worden. In het voetbal worden de prestaties van de doelpuntenmakers breed uit gemeten, terwijl verdedigers en vooral de keepers alleen maar genoemd worden als ze in de fout zijn gegaan. Daarom had het witte team één van de topscorers, Gerrit, onder strenge bewaking gesteld van eerst Jarig en daarna Hendrik. Gevolg: Gerrit scoort deze avond niet! Het blauwe team, verdedigend vaak niet heel erg sterk, zorgde er nu voor dat ofwel Tjerk, Albert of Jan het slot op de deur hielden. Gevolg: Eelke had ook eens een makkelijke avond. Ondanks alle mogelijk denkbare voorzorgsmaatregelen wist het blauwe team toch te scoren. Een harde schuiver van Auke in de voor hem rechterbenedenhoek was zelfs Bennie te machtig. Tot aan de rust had het blauwe team het meeste balbezit. Dankzij het vele zwoegwerk van Sietze en Sytze bleef de schade verder beperkt. Na de pauze ging Pieter iets meer als verdediger spelen, terwijl Sietze en Sytze afwisselend in de voorste linie opdoken. Gevolg: Jan, Albert, Tjerk werden gedwongen meer verdedigende taken te vervullen. Het gevaar “Gerrit” werd permanent beteugeld door Hendrik. Toen het blauwe team dacht de overwinning zonder al te grote problemen over de streep te kunnen trekken, werd een snelle en goed uitgevoerde aanval hen fataal. Via Bennie, Sietse v.d. Wal, Hendrik, Pieter, werd Sytze Folkertsma bediend die op zijn beurt de ontsnapte Jarig keurig aanspeelde. Gevolg: doelpunt! Hoewel s.r. Sietse Abma er geen genoeg van scheen te krijgen moest toch uiteindelijk eens het laatste fluitsignaal worden gegeven. Eindstand dus: 1-1. De val van Auke bleek, na afloop, bij een nauwkeurige inspectie in de kleedkamer, geen noemenswaardig letsel tot gevolg te hebben.

NAZIT.

Wie het weet mag het zeggen! Was de wedstrijd niet de moeite waard of speelt het korte termijn geheugen de VETZAVOTTERS parten. Tijdens de nazit werd er met geen woord gerept over het even te voren behaalde resultaat. Kennelijk was de traktatie van Bennie, wegens 12½ jarig jubileum als voorzitter belangrijker! Of was het de vooruitblik op het komende feest van Sint Martinus? Bedacht werd om gezamenlijk, uitgerust met lampionnen, 11 november langs te gaan bij “us Boukje”! Zij liet weten dit leuk te vinden en stelde een, in haar ogen, passende traktatie in het vooruitzicht. Gekleurde snoepjes!

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

Op 18 november 2018 hoopt Eelke van der Meer 77 jaar te worden! VETZAVOT wenst Eelke alvast een zeer bijzondere dag toe samen met allen die hem lief zijn.

SPREUK VAN DE WEEK.

Luidsprekers versterken de stem, niet de argumenten.                                                               ©jt