In Geen categorie

NunaX, de zonneauto van het Vattenfall Solar Team van de TU Delft, is tijdens een testrit in Australië hard tegen de vangrail geknald en heeft daardoor beschadigingen opgelopen. TU-student Willem Jelle Bellinga uit Koudum maakt deel uit van het team.

Het team is op het circuit van Hidden Valley voor de Bridgestone World Solar Challenge, het wereldkampioenschap zonneracen dat om het jaar plaatsvindt. Het ongeluk gebeurde toen de auto na het rechte stuk de eerste bocht naderde. Tijdens het remmen blokkeerde het rechterachterwiel en raakte de auto in een slip. De coureur is geschrokken, maar maakt het goed.

Door de botsing heeft de zonneauto flinke schade opgelopen. Er zit een barst in het laminaat aan de zijkant van de auto, de vleugel achterop staat scheef en een van de wielen loopt aan. Ook het geheime wapen, de shark skin, is beschadigd.

Volgens teamleider Maud Diepeveen is deelname aan de Bridgestone World Solar Challenge niet in gevaar. ‘We zijn natuurlijk flink geschrokken, maar we gaan de komende dagen alles op alles zetten om de auto op tijd af te krijgen voor de race.’ Zo zal het team desnoods s nachts doorwerken om de zonneauto weer tiptop aan de start te krijgen. De race vindt plaats tussen 13 en 20 oktober.

Foto s Jorrit Lousberg.