In Geen categorie

Nieuwsbrief nummer 180 (juli 2018) van de Stichting Historisch Koudum is verschenen. Naast de agenda van komende activiteiten is er een stukje over vakantie van vroeger, met een kleine greep uit de collectie ansichtkaarten met ‘Groeten uit Koudum’.

Ook is er de mededeling dat Historisch Koudum weer van de partij is bij de reünie van oud-Koudumers in de Koudumse feestweek. In de rubriek ‘nieuws van vroeger’ zijn twee nieuwsberichten opgenomen uit 1960. Het ene behelst een bericht uit de Friese Koerier van 15 juni 1960 die toeristische tips uit het Haarlems Dagblad citeert: “Als nummer één in die rij wordt Galamadammen genoemd en de lof gezongen van dit rustige plekje in de Friese Zuidwesthoek.” Ook het tweede bericht komt uit de Friese Koerier (6 augustus 1960) en gaat over de opening van de eerste zelfbedieningszaak in Koudum, van de firma Siebren Hengst die de oude zaak grondig verbouwde: “Het resultaat van een en ander is een keurig ingericht bedrijf met een overzichtelijke en ruime opstelling der goederen, koelkast en frigidaire.”

Ten slotte is er in deze nieuwsbrief 180 een oproep om foto’s van en informatie over bedrijven in Koudum en de mensen die er werkten mee te nemen naar de reünie of te scannen en per e-mail op te sturen.