In Geen categorie

Op 29 september vindt Jazzy Koudum plaats, een kleinschalig openlucht jazzfestival op muziekpodium Centrium in het hart van Koudum. Jazzy Koudum startte twee jaar geleden met één jazzorkest, vorig jaar traden er twee groepen op en dit jaar mag het echt wel een heus festival heten. Maar de organisatie zoekt nog enkele sponsors.

Er zijn op 29 september optredens van de jeugd van de Bogerman Bigband, bossa’s, ballads en traditionals van Leoville Jazzorkest, er kan gelounged worden bij het Jannie Brandsma Combo en ’s avonds is er een spetterend optreden van Bigband Cue. Tussendoor spelen de Dixieland Crackerjacks hun feestelijke muziek op diverse plaatsen in het dorp.

Sponsors, met als hoofdsponsor het Ondernemersfonds Koudum, hebben al driekwart van de € 4.500 begroting toegezegd. Het gaat dus voorspoedig met de financiering van Jazzy Koudum, maar de organisatie is nog op zoek naar zo’n € 1.250. Rob Goedhart, de initiatiefnemer van Jazzy Koudum, was afgelopen vrijdag in Noardewyn Live van Omrop Fryslân en sprak over het festival met presentator Willem de Vries die in ieder geval langs komt:

Particulieren die bij willen dragen kunnen dat doen door een bedrag over te maken op NL 38 RABO 0333 5046 74 t.n.v. Vereniging Dorpsbelangen Koudum onder vermelding van ‘Jazzy Koudum’. Ook hier geldt: alle beetjes helpen en worden zeer gewaardeerd.