In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (301)

Koudum, 12 november 2022.

WEDSTRIJDNUMMER 09 (1001),  39e seizoen, donderdagavond 10 november 2022.

Wat Louis van Gaal op vrijdagmiddag moest doen, n.l. zijn selectie bekend maken, deed scheidsrechter/materiaalbeheerder/coach Albert Fekken op donderdagavond. Waar van Gaal het misschien moeilijk had was het voor Albert een makkie. Hij had twaalf spelers ter beschikking welke hij over twee teams moest verdelen. Een blauw en een wit team. In het blauwe team koos hij voor: keeper Eelke v.d. Meer en de veldspelers Gerrit Hiemstra, Auke Leenstra, Sietse Abma, Jan Buma en Hendrik Kamstra. Voor het witte team bleven over: Sietze v.d. Wal als doelman en Rob Goedhart, Ad Kling, Sytze Folkertsma, ALLE Kampen en Jarig Tjoelker. Al snel bleek dat de s.r. een hele goede keus had gemaakt. Twee gelijkwaardige teams streden vanaf minuut één voor de winst. Periodes van een sterker blauw team werden afgewisseld met langere tijd enorme druk van het witte team op het door Eelke verdedigde doel. De eer viel het blauwe team ten deel om de score te openen. Een doorgebroken Gerrit Hiemstra schoot op de voor hem rechter paal. De bal caramboleerde naar de linker paal en werd een prooi van keeper Sietze v.d. W. Althans dat dacht niet alleen Sietze maar ook de schutter. En nog enkele spelers van wit. Echter, de scheidsrechter had een andere mening. Hij had vanaf de middellijn geconstateerd dat de bal in zijn geheel de lijn was gepasseerd. Bovendien wees hij op zijn pols. Als of zijn niet aanwezig horloge aangaf, via doellijn technologie, dat er gescoord was. En, zoals zelfs VETZAVOTTERS weten: DE SCHEIDSRECHTER HEEFT ALTIJD GELIJK! Doelpunt dus en dus 1-0 voor het blauwe team. Al heel snel na de voorsprong voor blauw kwam wit op 1-1. Een aanval over veel schijven stelde Rob in de gelegenheid een perfecte voorzet te geven. Hier wist ALLE wel raad mee. Hij liet Eelke kansloos. Nog voor de rust kwam blauw weer op voorsprong. Doorgebroken op links wist Gerrit met zijn gevreesde linkerpoot een bal los te laten richting Hendrik. Die dacht niet na maar schoot meteen richting doel. Zo hard en zuiver dat Sietze v.d. W. de bal alleen maar langs heeft horen suizen. Ruststand 2-1 in het voordeel van het blauwe team. Na een korte pauze, Arendsoog Albert had kennelijk dorst, hernam de strijd zich. Werd er in de eerste helft drie keer gescoord, de tweede helft bleef zonder doelpunten. Beide teams verdedigden zeer sterk. Wat de aanvallers ook ondernamen, beide goalies hielden hun doel schoon. Geholpen door uitmuntend verdedigen! In zijn enthousiasme kwam keeper Eelke nog ten val. Als een kogelslingeraar gooide hij een bal richting Gerrit. Daarbij draaide hij te ver door waardoor hij kwam te vallen. Me vereende krachten werd Eelke, ongedeerd, weer rechtop gezet. Het einde van de wedstrijd kwam wat onverwacht. Een speler van het witte team werd door een hard schot van Jan geraakt op een plaats waar geen enkele man getroffen wil worden!! Bedrijfshulpverlener Sietse A. verlichtte de pijn bij betrokkene door hem achterwaarts in een hoepelvorm te buigen. Voor de scheidsrechter het sein om af te fluiten. Eindstand dus 2-1 in het voordeel van het blauwe team.

NAZIT.

De nazit verliep zonder noemenswaardige hoogte-of dieptepunten. Tegen het middernachtelijke uur spoedde iedereen zich weer huiswaarts met een toch wel voldaan gevoel. De eerste wedstrijd van de volgende duizend zat er op!