In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (300)

Koudum, 05 november 2022.

WEDSTRIJDNUMMER 08 (1000 !),39e seizoen, donderdagavond 03 november 2022.

Eindelijk was het dan zover. VETZAVOT komt voor de 1000ste keer bijeen om een onderling partijtje zaalvoetbal te spelen. Een fantastische mijlpaal. Helaas moest de voorzitter, Bennie Hofman, verstek laten gaan. Hij is nog herstellende van een motorische revisie. Ook Hendrik Kamstra was niet aanwezig wegens familieomstandigheden. Vooraf hield Jarig een korte toespraak, waarbij hij begon met de introductie van een nieuw (aspirant) lid: Ad Kling. Vervolgens bracht hij de gelukwens over van de voorzitter met het jubileum en nodigde iedereen uit, op kosten van de penningmeester, de duizendste wedstrijd te vieren tijdens de nazit! Vervolgens was het de beurt aan scheidsrechter Albert Fekken. Hij moest aanwezige leden over de twee teams verdelen. Hij kwam met de volgende opstellingen op de proppen: voor het blauwe team: Eelke v.d. Meer, Jan Buma, Auke Leenstra, Sietse Abma en debutant/aspirant Ad Kling. De rest van het gezelschap, Sietze v.d. Wal, ALLE Kampen, Sytze Folkertsma, Rob Goedhart en Jarig Tjoelker mochten het witte team vertegenwoordigen. Zoals gebruikelijk: blauw met een man meer! Al heel snel kwam een superieur blauw team op een 2-0 voorsprong. Beide keren was het Auke die de trekker overhaalde en de verdediging van wit, inclusief keeper Sietze v.d. W., kansloos liet. De eerste goal schoot hij loeihard binnen op aangeven van Sietse A. Het tweede doelpunt ontstond via een afgeslagen aanval van wit, waarna Auke ervan door ging en onberispelijk scoorde. Hierna stokte de productie van blauw. Langzaam kwamen de witten beter in hun spel en er ontstonden zowaar enkele kansjes. Die werden echter omzeep geholpen door goed verdedigend werk van Jan Buma en een op dreef zijnde keeper Eelke v.d. Meer. Het was uiteindelijk Sytze F. die vanaf eigen helft de verdediging omzeilde en feilloos de bal in het net deponeerde. 2-1, nog steeds in het voordeel van het blauwe team. Met die stand werd er gerust. Tijdens de eerste helft kreeg VETZAVOT zelfs een supporter langs de lijn. “Ús Boukje” kwam “har jonges” aanmoedigen!! Na een korte pauze, de s.r. had kennelijk zin in de nazit, gaf de wedstrijd een felle strijd om de winst te zien. De 1000ste winnen, wie wil dat niet! Voor het witte team begon de tweede helft uitstekend. Binnen enkele minuten werd de gelijkmaker geproduceerd. Een combinatie tussen ALLE en Sytze F. werd doeltreffend door laatstgenoemde afgerond. Dit leek de eindstand te zullen gaan worden. Daar dacht de topscorer van de avond, Auke, heel anders over. Zijn afstand schot trof doel, mede dankzij Sietse A. Hij belemmerde het uitzicht van keeper Sietze v.d. W., sprong onverwachts op, zodat de verraste Sietze moest vissen. 3-2 voor blauw. Wit gooide daarna nog meer energie in de strijd. Dit leverde tegen het einde van de match nog een goal op voor wit. Een hoekschop van Rob ging aan Jarig en Jan voorbij en belandde voor de voeten van ALLE. Hij mistte niet. In de toegevoegde blessuretijd werd niet meer gescoord. Zo eindigde het meest memorabele duel gelijk: 3-3.