In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (302)

Koudum, 19 november 2022.

WEDSTRIJDNUMMER 10 (1002),  39e seizoen, donderdagavond 17 november 2022.

Na twee overwinningen en één gelijkspel voor de blauwe brigade van VETZAVOT liepen zij deze keer tegen een nederlaag op. Vorige week winst met Eelke, Gerrit, Auke, Jan, Sietse A. en Hendrik. Deze week moesten dezelfde zes spelers verlies incasseren tegen dezelfde witten t.w. Sietze v.d. W., Ad, Rob, ALLE, Sytze F. en Jarig. Na de eerste verkennende schermutselingen kwam het witte team iet wat fortuinlijk op voorsprong. Op links was Sytze F. doorgebroken. Vanuit die positie schoot hij op het doel van blauw. De bal ketste via Sietse A., onhoudbaar voor Eelke, in het doel. 1-0 voor het witte team. Deze achterstand deed het blauwe team van tactiek wijzigen. Van twee verdedigers gingen zij over naar slechts één. Sietse A. ging de aanvallers Auke, Gerrit en Hendrik assisteren, Jan alleen als verdediger achterlatend. Koren op de molen van het witte team. Met vier verdedigers werd de aanval van blauw meerdere keren onderbroken. ALLE werd op de “brommer” gezet om vervolgens kans op kans te krijgen. Na een pass van Rob, via Sytze F. was het raak. Totale ontreddering in de blauwe defensie gaf ALLE de gelegenheid om te scoren: 2-0. Het blauwe team ging de druk op het doel van het witte team verhogen. Kansen te over, doelpunten niet. Twee oorzaken. Ten eerste: de meesten kansen werden niet beloond door onzorgvuldig kiezen van de goede richting door Sietse A., Gerrit en Hendrik. Ten tweede: kwam er al een bal tussen de palen, dan stond keeper Sietze v.d. Wal niet toe dat er werd gescoord. Met handen en/of voeten ranselde hij de ballen zijn doel uit. Zelfs met superverdediger Jan Buma in de spits: succes voor blauw bleef uit. Een snelle uitval van het witte team waarbij ALLE, op een pass van Sytze F., de brommer maar weer eens had aangezwengeld, rondde hij doeltreffend af. Ruststand 3-0. Na de pauze eenzelfde spelbeeld. Met vier verdedigers op rij, v.l.n.r. Rob, Sytze F., Jarig en Ad was er voor het blauwe team wederom geen doorkomen aan. Een serie corners kon daarin geen verandering brengen. Harde schoten van Gerrit, Sietze A. en Hendrik wilden maar niet doen wat de schutters voor ogen hadden. In tegendeel. Het noodlot sloeg andermaal toe. Een snelle, slimme intrap van Rob, bereikte via Sytze F. de weer op volle snelheid liggende ALLE. Op zijn schot had Eelke geen verweer: 4-0. Om de spreekwoordelijke eer te redden, werd Jan weer in de spits geposteerd. Om het Sietze A. heel erg moeilijk te maken. Sietse A. ging als laatste man fungeren bij blauw. Met kunst en vliegwerk gelukte het de witten “de nul” te houden. Vraag niet hoe, het gebeurde gewoon. Erger nog voor blauw: een verre uitworp van Sietze v.d. W. bereikte de alweer op zijn brommer zittende ALLE. Een kolfje naar zijn hand. Hij wist zijn vierde goal van de avond te scoren. 5-0. Bij deze stand vond de alles ziende en foutloos fluitende scheidsrechter Albert Fekken het genoeg. Alweer een mooie voetbalavond in de boeken!

NAZIT.

Met 11 mannen werd de avond besloten in de kantine. Genietend van de thee en koffie, geserveerd met friet en bittergarnituur werd er over alles gesproken, behalve de gespeelde wedstrijd. Op een fatsoenlijk tijdstip, gelaafd naar lichaam en geest gingen de mannen weer “blij” naar huis.

VERJAARDAGEN.

18 november de verjaardag van Eelke van der Meer, de oudste actieve voetballer. Eelke werd 81 jaar te worden. VETZAVOT wenst Eelke nog vele goede, gezonde jaren toe. Een dag later, 19 november, de verjaardag van ALLE. Hij is 78 jaar geworden! Ook hem wenst VETZAVOT nog heel veel goede en gezonde jaren toe.

SPREUK VAN DE WEEK.

Het mooiste dat je met elkaar kunt doen, is elkaar met rust laten.                                                ©jt