In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (259)

Koudum, 11 januari 2020. WEDSTRIJDNUMMER 14 (959),36e seizoen, donderdagavond 09 januari 2020.

ECHTE DOORZETTERS MAKEN ER WAT VAN!!!

Slechts 9 actieve leden aan de aftrap! Werd er met dit aantal vroeger niet gespeeld, deze keer kwam de vraag niet eens aan de orde! Negen man: VOETBALLEN! Gerrit, Alle, Sytze Folkertsma en Sietze v.d Wal gingen van start in het wit tegen Eelke, Hendrik, Jan, Albert en Wicher in het blauw, onder de bezielende leiding van scheidsrechter Sietse Abma. Zoals gebruikelijk verrichtte Albert de aftrap. Het eerste wapenfeit wat zich voordeed was een grote kans voor Alle Kampen. Geheel tegen zijn gewoonte: hij mistte. Aan de andere kant werden er speldenprikjes uitgedeeld. De speldenprik werd een dolkstoot toen Jan Buma zich vrijspeelde en een vlammend schot losliet dan op ongenadige wijze doel trof. Keeper v.d. Wal volkomen kansloos latend! 1-0 voor het blauwe team. Niet veel later dacht Gerrit wat Jan kan, kan ik ook. Op bijna identieke wijze scoorde hij namens het witte team. 1-1. Bij het uit het net halen van de bal raakte Eelke met zijn schoen verstrikt in het doelnet. Gevolg: smak tegen de vloer. Gelukkig zonder nare gevolgen. Tot aan de rust kregen beide teams de nodige kansen, die of gemist werden of door goed keeperswerk van beide doelwachters geen resultaat op leverden. Ruststand derhalve 1-1. Na de pauze waarin het blauwe team in retraite ging om de strategie te bepalen voor het tweede bedrijf, was de allereerste kans voor Alle. Vrij voor doel weet Eelke op fenomenale wijze een goal te voorkomen. Uitstel van executie. Bij een corner, slim genomen door Gerrit, wist Alle wel te scoren. 1-2 voor wit. Vervolgens brak er een periode aan waarin Wicher door pech werd achtervolgd. Eerst ging een kans voor een leeg doel verloren. Niet lang daarna schoot hij, bij een uiterste poging Alle van scoren af te houden, in eigen doel. 1-3 voor wit. Het laatste deel van de wedstrijd gaf een overwicht te zien van het blauwe team. Albert, Jan, Hendrik en Wicher zwoegden en sleurden om een gunstiger resultaat uit het vuur te slepen. Even leek het erop dat zij zouden slagen. Wicher schoot via het lichaam van Sytze F. raak. 2-3 voor wit. Kansen voor Hendrik en Wicher, op aangeven van Albert en Jan werden op een haar na gemist. De moe gestreden spelers van wit wisten hier bitter weinig tegenover te stellen. Ondanks de extra bijtelling van tijd kwam er in stand geen wijziging meer.

NAZIT.

Tijdens de nazit, onder het genot van een drankje en hapje, gingen de gesprekken voornamelijk over Eelke. Hoe kan er in het vervolg voor worden gezorgd dat Eelke door de mazen van het net glipt? De schoenmaat van Eelke blijkt geen optie! Blijft over: de maat van de mazen van het net. Of helemaal dicht maken, of zodanig te vergroten dat schoenmaat 46 er niet in kan blijven steken!

SPREUK VAN DE WEEK.

De staatsman scheert de schapen, de politici vilt ze.                                                                ©jt