In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (237)

Koudum, 09 februari 2019.

WEDSTRIJDNUMMER 21 (939),35e seizoen, donderdagavond 07 februari 2019.

ALLE KAMPEN SCOORT EERSTE GOAL OOIT!!!

Met alweer twee toeschouwers op de tribune begint VETZAVOT aan de zoveelste wedstrijd. Deze keer geen gezeur over de samenstelling van de teams. Iedereen dacht voor de verandering eens aan de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Voor het blauwe team, door afwezigheid van Eelke, alweer een andere keeper: Sietse Abma. Hij mocht het doel van blauw verdedigen met behulp van Wicher, Cees, Gerit, Albert en Auke. In doel bij wit de niet weg te denken Bennie Hofman! Hij werd geassisteerd door Sytze F., Sietze v.d. W., Alle, Pieter en Jan . Vanaf de aftrap meteen een levendige, gelijk opgaande strijd met over en weer vele, soms zeer grote, niet te missen kansen. Toch duurde het even voor Cees voor blauw de score opende met een daverend schot. Na de openingsgoal werd de strijd nog fanatieker. Enkele feiten: Grote kans Alle Kampen, niet verzilverd. Gerrit vrij voor Bennie, geen goal. Alle Kampen, een tweede kans maar in plaats van de bal een trap te geven, gaat hij op de bal staan. Gevolg: een duikeling! Een wel heel ongelukkige moment voor Albert. Bij het beteugelen van de uiterst gevaarlijke Pieter, stuiterde een voorzet van Pieter via de voet van Albert achter Sietse A. 1-1! Na nog een grote misser van Pieter en een schot van Wicher op de paal was het laatst genoemde die Gerrit in een niet te missen positie bracht voor Bennie. Deze keer bleef Gerrit uiterst koel en scoorde beheerst de 2-1. Tot aan de rust testte Wicher met een venijnig schot de ribbenkast van ploeggenoot Auke, bleek in orde, en scoorde hij, op aangeven van Cees, de 3-1. Vlak voor het einde van de eerste helft was het Sytze F. die met een grandioos schot vanaf de vleugel voor de tweede goal voor wit verantwoordelijk was.

Na de pauze eenzelfde beeld.  Blauw kwam op 4-2. Alweer was het Wicher, die, nadat de verdediging van wit noodgedwongen met te veel mannen voor de bal kwam,  een goede aanval wist te bekronen met zijn tweede goal!  Waar iedereen dacht dat het pleit nu wel beslecht zou zijn, had Alle Kampen een heel ander idee. Na  enige keren “net niet” wist hij in zijn zevende wedstrijd voor VETZAVOT zijn allereerste doelpunt ooit te scoren! PROFICIAT ALLE!! Dat er nog maar vele mogen volgen! Evenals biertjes! Nog was de wedstrijd, inmiddels 4-3 voor blauw, niet gespeeld. Bijna wist Jan, na een mislukte uittrap van keeper Abma, gelijk te maken. Helaas werd zijn onvermoeibare inzet niet beloond! Ook Albert had geen geluk. Zijn schot belandde op de paal. Toch werd er nog tweemaal gescoord. Het werd 5-3 voor blauw bij een uitbraak. Wicher wist de vrijstaande Gerrit perfect aan te spelen. Met dit buitenkansje wist hij wel raad en scoorde zijn tweede van de avond. Nog was de koek niet op. De laatste goal van de match kwam op naam van Sytze F., waarmee de eindstand werd bepaald op 5-4 voor het blauwe team!

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

De komende periode (tot eind maart) geen enkele verjaardag of jubileum viering binnen de gelederen van VETZAVOT!

NAZIT.

Vertrouwd gezicht in de kantine. Boukje weer terug bij “haar” mannen! Cees trakteerde op een biertje! Hij was 39! Jaar geworden.

Er werd nog even over het “kammetje” gesproken. Van wie leende de mooiste blonde VETZAVOTTER vorige week een kammetje? Uiteindelijk bleven er twee mogelijkheden: Wicher of Pieter. Beiden verklaarden zich onschuldig! Het betuur van VETZAVOT overweegt een crowdfundings actie te starten voor een kammetje voor betrokkene.

SPREUK VAN DE WEEK.

Een voetbalcriticus is iemand die het voetbalspel kent maar het zelf niet speelt!                        ©jt