In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (236)

Koudum, 02 februari 2019. WEDSTRIJDNUMMER 20 (938),35e seizoen, donderdagavond 31 januari 2019.

Na telling en hertelling kwam scheidsrechter Sietse Abma op 12 beschikbare spelers. Conclusie van de s.r.: twee teams met ieder 6 spelers!  Het blauwe team mocht aantreden met op doel: Tjerk. Aangevuld met de veldspelers Albert, Jan, Cees, Auke en Gerrit. De rest mocht (moest) in het wit spelen, t.w. Bennie (keeper), Sietze v.d. W., Sytze F., Pieter, Hendrik en Alle. Uiteraard weer protest tegen de indeling. Op papier leek het op een strijd tussen David en Goliath! Alleen één verschil: er moest met een bal worden gestreden en niet met stenen!! Wit had er op gerekend dat Hendrik bij blauw de vervanger van Eelke zou zijn en Tjerk in het wit zou opdraven. Maar, omdat Tjerk al in de voorwedstrijd had meegespeeld en daaraan diverse pijntjes had overgehouden, was volgens de s.r. de enige optie dat Tjerk moest keepen! Wat de witten vooraf al vreesden, werd bewaarheid! Het werd geen echte wedstrijd! Het werd eenrichtingsverkeer- voetbal. 85% speelde zich af op de helft van het witte team! De blauwen verwoed aanvallend, de witten konden alleen maar proberen met het bouwen van een muur voor keeper Bennie de schade beperkt te houden.

Dit lukte tot halverwege de eerste helft. Het was Cees die voor blauw met een onfatsoenlijk, snoeihard schot raak schoot. Het witte team was tegen de oppermacht van blauw totaal niet opgewassen! Het was Auke die met de regelmaat van de klok eigen benig de score opvoerde. In de drukte voor het doel van Bennie wist hij drie keer het net te vinden. Tegen het einde viel de wonderbare wederopstanding van Tjerk op. Om de druk op het witte team tot nog grotere hoogte op te voeren verscheen hij ook nog eens aan het front! Berouw hebbend van zijn niet geheel goede inschatting van de sterkte van beide teams, ging de scheids tegen het einde van de wedstrijd nog even als spits met het witte meespelen. Als kleine pleister op de grote wond bij het witte team schonk hij hen de eretreffer! En, de scheids kan weer een puntje bijschrijven op de topscorerslijst! Na afloop zes spelers dolgelukkig! De overige zes niet echt ongelukkig! Zij voelden zich de morele winnaars. Gezien het krachtsverschil vonden zij slechts 4 tegentreffers een wereldprestatie!

NA AFLOOP IN DE KLEEDKAMER.

Al 34 jaar leent de man met de mooiste witte haardos een kam van een medelid. Helaas was de leenheer deze avond afwezig. Verdwaasd liep de blonde adonis door de kleedruimte. Gelukkig was er iemand die hem een kam leende. Kon hij toch nog met keurig gekamde haartje naar de kantine!

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

Op 5 februari a.s. hoopt Cees zijn 39e verjaardag te vieren. VETZAVOT wenst hem een hele fijne dag toe, samen met allen die hem lief zijn!

NAZIT.

De nazit verliep rustig en beschaafd! Zoals je van achtenswaardige ouderen mag verwachten. Er was ook ging andere keus. Brandus was de barman!!

SPREUK VAN DE WEEK.

Een glimlach om een nederlaag is een eindoverwinning.                                                                           ©jt