In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (234)

Koudum, 19 januari 2019. WEDSTRIJDNUMMER 18 (936),35e seizoen, donderdagavond 17 januari 2019.

RENTREE AUKE LEENSTRA!!  HENDRIK GOUD WAARD!!

Bij het ouder worden wordt alles iets minder. Behalve het vergeten: dat gaat vaak stukken beter!! Zo ook bij een prominent lid van VETZAVOT. Bij het omkleden voor de match komt hij tot de ontdekking dat hij ’s morgens (of misschien al dagen eerder) bloed had gedoneerd! Hij ontdekte een pleister met een dot wat eronder op zijn arm!

Deze keer waren slechts 11 VETZAVOTTERS in staat om de aftrap mee te maken. Zes in het blauw, t.w. Eelke, Albert, Auke, Gerrit, Wicher en Cees. Hun tegenstanders (5!) in het wit: Bennie, Pieter, Sietze v.d. Wal, Sytze Folkertsma en Hendrik. Nadat de scheidsrechter had toegezegd dat hij,  indien nodig, het witte team zou bijstaan, “gie it oan”! Het eerste wapenfeit kwam op naam te staan van Pieter. Bij een actie (jeugdige overmoed?) stortte hij ter aarde. Gelukkig zonder nadelige gevolgen. De wedstrijd speelde zich vooral af op de helft van het witte team. De eerste de beste keer dat het witte team op de blauwe helft verscheen was het meteen raak! Een geweldige pass van Hendrik werd op waarde geschat door Sytze Folkertsma en hij passeerde de tot dan werkeloze keeper Eelke. Zowaar 1-0 voor het witte team. Geheel tegen de verhouding!! Het antwoord van het blauwe team liet niet lang op zich wachten. Nadat Wicher de lat had geraakt, was het eindelijk weer eens Gerrit (na enkele missers) die het net wist te vinden. Hij prikte een loepzuivere voorzet van Cees binnen. Meteen na de blauwe goal liet Eelke even zien dat niet alleen Bennie voortreffelijk stond te keepen. Hij voorkwam op fenomenale wijze dat blauw met achterstand zou moeten gaan rusten! Nadat iedereen in de pauze naar de tweede adem had gezocht en gevonden, werd aan het tweede bedrijf begonnen. Bijna alles en iedereen weer spelend op de helft van het witte team. Het was pas nadat Albert zich met de aanval bemoeide, dat Cees voor een twee – één voorsprong voor het blauwe team kon zorgen. Voor de scheids reden om een helpende hand te reiken aan het witte team. Lang bleef de 2-1 staan. Nadat de scheids een gigantische kans had gemist en Hendrik er achter was gekomen een verkeerde voet te hebben, was het toch diezelfde Hendrik die een perfecte pass afgaf richting Sietse A. die er dit keer wel raad mee wist en Eelke kansloos liet. 2-2. Blauw had tegen het einde van de wedstrijd pech. Wicher schoot via de binnenkant paal bijna raak en Bennie redde op miraculeuze wijze door jonglerend met beide handen de bal voor de doellijn te stoppen! Het eindsignaal kwam nogal abrupt. Auke liep pardoes met zijn gezicht in de lijn van een splijtende pass van Sytze F. op Sietse A. Gevolgen: Auke een bril met een heel vreemde vorm, de neus van Auke staat nu weer kaarsrecht. Bovendien een tegengoal voorkomen! Kortom: Auke redt blauw van een nederlaag!

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

De eerste verjaardag die gevierd gaat worden is op 5 februari a.s.

NAZIT.

Tijdens de nazit werd er sterk getwijfeld aan de enkelblessure van Jarig. Gesuggereerd werd dat hij uit was op aandacht! En massage. Ten koste van de clubkas?? Helaas moest onze vaste verzorgster even verstek laten gaan. Nog niet geheel hersteld. Gelukkig kwamen de VETZAVOTTERS niets te kort dankzij de barvaardigheid van Anneke de logistieke kwaliteiten van scheidsrechter Sietse Abma!

SPREUK VAN DE WEEK.

Wie iets wil hebben wat hij nog niet had, zal toch iets moeten doen wat hij nog nooit deed.    ©jt