In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (233)

Koudum, 12 januari 2019. WEDSTRIJDNUMMER 17 (935),35e seizoen, donderdagavond 10 januari 2019.

ZEGEREEKS BLAUWE TEAM DUURT VOORT!!! MET DANK AAN WICHER VAN DER WAL!!

Je zal het maar zijn! Scheidsrechter. En dan speciaal scheidsrechter bij een club zaalvoetballers van gemiddeld 68 jaar! Als je dan ook nog een ex teamlid bent van één van beide teams heb je het dubbel zwaar! Deze keer was het weer raak! In het blauw mochten aantreden: Eelke, Tjerk, Wicher, Jan, Gerrit en Albert. In het wit: Sietze v.d. Wal, Sytze Folkertsma, Pieter, Alle, Hendrik en Cees. Meteen kritiek van het blauwe team! Na toezegging van scheids Sietse Abma, dat hij in het ergste geval hen zou helpen, kon aan de match worden begonnen. Na 2 minuten bleek de angst van het blauwe team volledig onterecht te zijn geweest. Het was Wicher(!) die blauw aan een voorsprong hielp. Tot aan de rust een wedstrijd van gemiste kansen. Slechts één moment het vermelden waard: een curieuze redding van keeper Eelke! Hij stopt een inzet met zijn linkervoet. Normaal niks bijzonder. Deze keer wel! Hij haalde bij het stoppen van de bal het linkerbeen achter het rechter standbeen langs! In de pauze gaf Wicher, met zijn team afgezonderd in de kleedkamer, college aan zijn medespelers! Begrippen als looplijnen, in gaten duiken, dekken(?), gaten dichten etc. passeerden de revue. Vol goede moed begonnen beide teams aan het tweede bedrijf. Al snel wierp de strijdwijze van blauw zijn vruchten af. Een vol op de aanval spelend wit team liep in de scherpe counters van blauw. Als enige speler op de helft van het witte team, zelfs de keeper van witte team bemoeide zich met de aanval, wist Wicher feilloos het doel te vinden!  

2-0 voor blauw. Toen meteen daarna de achterhoede van het witte team massaal de weg kwijt was, was het Albert die de derde blauwe goal tegen de touwen joeg. Een oprisping van het witte team waarbij Cees zijn schoonvader aftroefde, deed Eelke capituleren. 3-1. Nog niet het einde. Een onvermoeibare Wicher vond dat de stand geen recht deed aan het beter voetballende blauwe team. Alweer frank en vrij gelaten door de witte verdedigers kon hij zijn hattrick voltooien ! Einde wedstrijd: 4-1 voor het blauwe team. Tenslotte: de kritiek op de man die ALTIJD het laatste woord heeft: het blauwe team dolgelukkig met hun scheids! Het witte team dus uiteraard niet! Hadden een andere opstelling willen hebben. Vonden dat hun een strafschop was onthouden. De overtreding van Alle op Tjerk was helemaal niks! Geen vrije trap waardig! “Schwalbe!” Gelukkig gaat de scheids er op zijn eigen, flegmatieke wijze mee om en lacht alle kritiek weg. Zijn motto: “De scheidsrechter beslist en heeft dientengevolge altijd gelijk!”  En gelijk heeft ie!! Desgevraagd: Het bestuur staat vierkant achter de scheids. Het overweegt hem een contract aan te bieden voor onbepaalde tijd!!

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

De eerste verjaardag die gevierd gaat worden is op 5 februari a.s.

NAZIT.

Tijdens de nazit werd de wedstrijd nog eens grondig geanalyseerd. Conclusie uiteindelijk: De uitslag was niet beïnvloed door de scheids maar was een rechtstreeks gevolg van het ontbreken van  de peilers van de witte verdediging, Bennie en Jarig. En de afwezigheid van Auke, waardoor omzettingen noodzakelijk waren. Dus alles weer als vanouds. En, gelukkig ook weer MET BOUKJE!

SPREUK VAN DE WEEK.

VETZAVOT: Kakelen is nog geen eieren leggen.                                                                                        ©jt