In Geen categorie

Koudum krijgt dit jaar drie zomermarkten. Dat zijn er minder dan andere jaren, want Koudum was gewend aan zes zomermarkten op dinsdagen in juli en augustus. Maar de belangstelling voor de markten van zowel deelnemers als bezoekers liep terug en het promotieteam Koudum vond het hoog tijd om de Koudumer zomermarkten nieuw leven in te blazen. Daarom kwam het team met het plan voor drie zomermarkten op zaterdagen in juli en augustus. Deze week werd bekend dat de gemeente vergunning heeft gegeven voor deze opzet. “It giet oan”, melden de organisatoren van deze zomermarkten dan ook.

Nog enkele plaatsen vrij

De zomermarkten in Koudum vinden plaats op twee zaterdagen in juli, namelijk op 17 en 31 juli en op zaterdag 14 augustus. Elke markt heeft een ander thema. Op 17 juli is er een Boerenmarkt, op 31 juli een Kunst-en-Kitschmarkt en op 14 augustus een Muziekmarkt. Op deze markten is er plaats voor zo’n veertig standhouders en een aantal foodtrucks. Er hebben zich al een flink aantal deelnemers opgegeven, maar de markten zitten nog niet helemaal vol. Kosten voor een plek op een van de zomermarkten in Koudum zijn slechts € 25,- en gegadigden kunnen zich opgeven via adressen op de Facebookpagina van Zomermarkt Koudum.

De markten worden gehouden van 10.00 uur tot 16.00 uur. De bedoeling was om aansluitend aan de zomermarkten nog activiteiten en muziek op het Centrium (Frieslandplein) te organiseren. Maar of en hoe dat doorgaat, hangt helemaal af van de mogelijkheden in verband met coronamaatregelen. De Centrium Commissie schreef over het organiseren van dergelijke kleinschalige evenementen onlangs nog een bezorgde open brief aan de regering.

Ook kindermarkt

Op deze drie marktdagen in Koudum wordt ook ruimte gemaakt voor een kindermarkt, speciaal bedoeld voor basisschoolkinderen. Kinderen kunnen zich hiervoor opgeven. Kosten daarvoor zijn slechts €2 .- voor een plek van 2 x 1 meter waarop ze hun spulletjes kunnen uitstallen en proberen te verkopen.