In vetzavot

Koudum, 10 februari 2018. WEDSTRIJDNUMMER 21 (911), 34e seizoen, donderdagavond 08 februari 2018.

Twaalf van de vijftien VETZAVOTTERS hadden de kou getrotseerd. Zij wilden hun  wekelijkse hoogtepunt niet missen! Zelfs een zieke Gerrit Hiemstra. Niet in staat om te voetballen, toch aanwezig! Op zijn verzoek en met instemming van de scheidrechter werd Gerrit gebombardeerd tot scheidsrechter. En, scheidsrechter Sietse Abma werd toegevoegd aan het spelers arsenaal. Door het ontbreken van Jan Kaasjager, Tjerk v.d. Wal en Jan Buma werden de spelers als volgt ingedeeld: in het blauw: Wicher, Pieter(!), Auke, Albert, Hendrik en keeper Eelke. In het wit: driemaal Sietze: van der Wal, Abma en Folkertsma, aangevulde met Jarig en als doelwachter Bennie. Zes blauwen tegen vijf in het wit. Na een bijna onhoorbaar beginsignaal stortten de elf zich met overgave in het strijdgewoel. Wit begon ijzersterk en zette het blauwe team vast op eigen helft. Hoewel zwaar geblesseerd aan zijn hoofd, op vier plaatsen hechtingen, en met twee gekneusde ribben stak  Eelke in die beginfase in grootse vorm! Toch moest hij capituleren. Het was Sietze v.d. Wal, de laatste weken steeds scorend, die het eerste doelpunt maakte. Na deze goal kropen de blauwen uit hun schulp. De dreiging op het doel van Bennie werd groter. Gelukkig voor het witte team stonden de vizieren van Wicher en Auke helemaal verkeerd afgesteld, zodat de nul lang bleef staan. Een uitstekende periode van de drie Sietze’s, werd bepalend voor de ruststand. Ex-scheidsrechter Sietse Abma werd de grote man. Hij werd door zijn naamgenoten in staat gesteld  om inéén helft driemaal te scoren! Een loepzuivere hattrick dus!!  Tussen door had Wicher het vizier in de stand van de laatste weken gezet en wist met een naar het leek uitgemeten schot Bennie kansloos te laten. Toen ook Pieter uit een schier onmogelijke hoek een gaatje vond tussen de keeper en de paal kon gerust worden bij de stand 4-2. Hoewel in de rust gesproken werd om een uitruil van spelers, besloot scheidsrechter van dienst, Gerrit, dat er afgetrapt moest worden in dezelfde samenstelling. Bij het blauwe team kregen Hendrik en Albert de strikte opdracht om zich alleen maar met verdedigend werk te bemoeien en hun stelling onder geen beding te verlaten. Het aanvallende werk kwam voor rekening van Wicher en Pieter, terwijl Auke in zijn eentje de verbinding moest vormen tussen de aanvallers en de verdedigers. Dit pakte redelijk goed uit. Er ontstond een strijd waarbij het blauwe team hun man meer situatie beter wist te benutten dan in de eerste helft. Dankzij met name Bennie, bleef de stand lang ongewijzigd. Het was alweer Sietse Abma die na de enige goede aanval van het witte team wist te scoren. Zijn vierde!!  Tegen het einde van de wedstrijd herhaalde Wicher zijn kunststukje uit de eerste helft en scoorde op fraaie wijze zijn twee goal, de derde voor blauw. Voor de scheidsrechter het sein om voor het einde te fluiten. Dacht hij! Het blauwe team trok zich van het eindsignaal niets aan en bleef doorspelen!  Toen dit niks op leverde vond scheidsrechter Hiemstra het echt genoeg en met een aan niets te wensen overlatend fluitsignaal besloot hij zijn allereerste, uitstekende optreden als s.r.!  Eindstand dus: 5-3 voor het witte team.

KLEEDKAMERPERIKELEN.

Buiten de gebruikelijke plagerijtjes verliep het gedoe van uit en aankleden voor VETZAVOT begrippen vrij normaal.  Slechts één incidentje. Net als vorige week viel ook nu plotseling het licht uit. Deze keer veel langer! En met meer mannen onder de douche! Toen de storing verholpen was bleek de schade mee te vallen. Eén VETZAVOTTER bleef de plotseling invallende duisternis bespaard. De scheidsrechter!! Hij zat al lang en breed bij Boukje aan het bier!!