In vetzavot

Koudum, 27 januari 2018. WEDSTRIJDNUMMER 19 (909), 34e seizoen, donderdagavond 25 januari 2018.

Nog voor de bal een omwenteling had gemaakt, dachten de in het blauw gestoken spelers de overwinning al op zak te hebben! De oorsprong van deze gedachte lag al in de kleedkamer. Het was scheidsrechter Sietse Abma die voor deze euforie verantwoordelijk was. Hij maakte de volgende indeling bekend: Bennie, Jarig, gebroeders Sietze en Tjerk v.d. Wal, Pieter en Gerrit mochten in het wit opdraven. In het blauw: Eelke, Albert, Auke, Wicher, Jan Buma en de bij de witten weggekaapte Sytze Folkertsma. Het was juist die keuze, Sytze in het blauw, dat het blauwe team zich zwaar favoriet waande! Na twee minuten was er van hun voorschot op de overwinning niet veel meer over. Vanaf grote afstand schoot Sietze v.d. Wal op het blauwe doel. Een hinderlijk in de weg staande Gerrit bracht Eelke dusdanig in de war, dat de bal feilloos doel raakte. Het blauwe team zowaar op achterstand, het witte team in de veronderstelling dat ook deze wedstrijd mogelijkheden bood. Beide gemoedstoestanden duurden niet erg lang. Met Albert en Jan Buma constant achter de bal, Auke en Sytze F. als schakels op het middenveld en Wicher als ver vooruitgeschoven spits nam het blauwe team het heft in handen. Voor wit bleef weinig anders over dan met man en macht verdedigen. Toen de witten bij een uitval met teveel mensen voor de bal kwamen te staan, was het Wicher die in de tegenstoot gemakkelijk wist te scoren. Meteen daarna herhaalde zich de situatie en scoorde Wicher zijn tweede goal.  Het witte team totaal van slag! Het werd heerlijk gemakkelijk voetballen voor de blauwen. Lustig combinerend, dwong blauw de ene na de andere corner af. Het bleek slechts een kwestie van tijd voor de volledige overgave van wit een feit zou zijn. Het was Sytze F. die voor de 3-1 zorgde. Toen werd het de s.r. allemaal teveel. Met tranen in de ogen meldde hij zich bij het witte team.  Resultaat: Sytze F. scoort de 4-1! Voor de s.r. reden om de rust aan te kondigen. Met als doel: trachten het moreel van het witte team op te krikken. De pauze werd door het blauwe team gebruikt om over de aanstaande overwinning te praten! Na Boukje’s thee werd er afgetrapt door een al bijna verslagen wit team. Het blauwe team had zich voorgenomen de overwinning rustig naar het eindsignaal te brengen. Even een klein momentje van schrik bij het blauwe team toen het de s.r. zelf was die Eelke wist te verschalken en de tweede goal voor wit aantekende, 4-2. Deze stand stond niet erg lang op het niet werkende scorebord. Wist Wicher in de vorige wedstrijd een hattrick te scoren, hij herhaalde in deze match dat kunststukje! Iedereen die dacht dat met de stand  5-2 voor blauw de wedstrijd gespeeld was, had het mis! S.r. Sietse Abma wilde voor Wicher niet onderdoen. Hij scoorde tegen het einde van de wedstrijd nog twee keer!! Stand met nog enkele minuten te spelen: 5-4 voor het blauwe team. Toen de s.r. ook nog vele niet bestaande blessure minuten bijtelde, liep het sommigen blauwe spelers bijna dun door de sportbroek! Ineens bleek het witte team nog kansrijk te zijn. Na een spoedcursus klok kijken restte de s.r. niets anders dan uiteindelijk toch maar voor het einde te fluiten. Verdiende overwinning voor het blauwe team!

KLEEDKAMERPERIKELEN.

Na afloop uitbundige stemming bij de mannen van het blauwe team. Met uitzondering van Sytze F. Hij likte letterlijk de wonden, opgelopen in de heroïsche strijd met directe tegenstander Tjerk. Bloedende lippen!!