In Geen categorie

De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking. Deze groep is extra hard getroffen door corona: zij zijn al beperkt in hun bewegingsvrijheid en in deze tijd helemaal. Alle activiteiten die de vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Bakhuizen-Hemelum-Koudum normaalgesproken organiseren, konden niet door gaan. Om toch in contact te blijven, ondernemen de vrijwilligers de meest creatieve acties om contact met de deelnemers te houden. Zoals een bloemetje, wat lekkers of een leuke attentie.  

De laatste actie waarover ook Koudum.nl berichtte, was rond Pasen. Toen zijn er in de dorpen bij alle deelnemers paasattenties rondgebracht. In Koudum was dit voor de bijna 80 Zonnebloemdeelnemers een mooi chocoladepaasei, gemaakt door de plaatselijke bakker De Vries. Voor dergelijke acties is geld nodig. Iedereen die Zonnebloemloten koopt, steunt het mooie vrijwilligerswerk. Vanaf eind april starten de vrijwilligers met de verkoop van de loten in de dorpen. De opbrengst van de loten is bestemd voor het vrijwilligerswerk van de lokale Zonnebloem afdeling. Ook online kunnen er loten worden besteld. Dit kan via de website van de Zonnebloem.nl of via de website van de Zonnebloem afdeling Bakhuizen-Hemelum-Koudum.

Mooie prijzenpot

Door een lot te kopen van de Zonnebloem worden de vrijwilligers van de Zonnebloem geholpen om activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking te organiseren. En er zijn mooie prijzen mee te winnen, zoals een vakantie in het Beekse Bergen Safari Resort, een dagje uit bij Tuinen Appeltern, handige keukenapparaten zoals een airfryer en een originele Zonnebloem thermosfles. De trekking vindt plaats op 8 november 2021.

Tijd over?

Doordat er steeds meer vraag is naar kleinschalige en 1-op-1 activiteiten, zijn er ook steeds meer vrijwilligers nodig, ook bij de Zonnebloem afdeling Bakhuizen/Hemelum/Koudum. De komende jaren wil de Zonnebloem er voor nog meer mensen in deze omgeving kunnen zijn. Daar is hulp bij nodig. Vrijwilligerswerk is niet alleen leuk om te doen, maar het geeft ook een goed gevoel om iets voor een ander te kunnen betekenen. Aanmelden kan bij de Zonnebloem afdeling Bakhuizen/Hemelum/Koudum. Deze afdeling is actief in Bakhuizen, Hemelum, Koudum, Mirns en Rijs. Met ruim 20 vrijwilligers zet de afdeling zich in voor ongeveer 130 deelnemers.