In Geen categorie

In 2018 vindt een ongekend aantal ‘unieke’ evenementen plaats in Friesland. Misschien wel de uniekste is de Elfstedenzwemtocht van Olympisch kampioen 10 kilometer Open Water Zwemmen Maarten van der Weijden. Aan die zwemtocht doen ook Koudumers mee.

Het was al bijna ongelooflijk dat Maarten van der Weijden in 2008 Olympisch kampioen werd. In 2001 was bij hem de diagnose leukemie gesteld. Na intensieve behandelingen werd hij genezen verklaard. Sindsdien zamelt deze ex-kampioen via zijn foundation geld in voor onderzoek naar de genezing van kanker. Dat doet hij ook door de Elfstedentocht te gaan zwemmen!

In drie dagen tijd, van 18-20 augustus zwemt Maarten van der Weijden de bijna 200 kilometer van de Elfstedentocht. Dat wordt werkelijk een unieke prestatie. Maar hij zwemt niet alleen. In elk van de elf steden zwemmen mensen met hem mee. Die laten zich tegelijk sponsoren voor het goede doel. In Hindeloopen, op 18 augustus, zijn dat in ieder geval de Koudumers Ingeborg Venema en Ria Bootsma die volop in training zijn voor deze prestatie. Via Facebook zijn hun voorbereidingen te volgen.

Doneren kan op de website van 11-stedenzwemtocht via Ingeborg Venema of Ria Bootsma of via Maarten van der Weijden.