In Geen categorie

Wat begon als een groot avontuur en een sprong in het diepe, is in de loop der jaren een begrip geworden in Koudum en omstreken.

Ruim 10 jaar geleden vatte de huidige eigenaar het plan op om een kleinschalige kinderopvang te starten in de voormalige huishoudschool en bibliotheek aan de Binnendijk 13 in Koudum. Na de aankoop is het pand volledig verbouwd en omgetoverd tot een prachtig onderkomen voor de kinderen. In juni 2008 startte ‘it fûgelnêst’ onder leiding van Barbara Heerschop en een team van enthousiaste leidsters met een babygroep, een peutergroep en een groep voor buitenschoolse opvang. Er is gekozen voor de toepasselijke namen ‘de Sweltsjes’, ‘de Tomkes’ en ‘de Merkels’.

Inmiddels wordt er alweer 10 jaar dagopvang en buitenschoolse opvang aangeboden in het kleine en huiselijke kinderdagverblijf aan de Binnendijk. ‘it fûgelnêst’ is door de jaren heen gegroeid, gekrompen en weer gegroeid. Peutergroep ‘de Moskjes’ en BSO groep ‘de Protters’ zijn erbij gekomen. Om dit jubileum te vieren hebben alle kinderen van ‘it fûgelnêst’ in de eerste week van  juni een leesboek kado gekregen.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden, heeft u vragen of wilt u meer informatie over ‘it fûgelnêst’? Kijk dan op de website www.ko-koudum.nl of bel even met Barbara Heerschop via 0514-588888.