In Geen categorie

Naast de lopende exposities bieden twee galeries in Koudum ook nog wat extra’s tijdens de zomermarkt van aanstaande dinsdag. Bij Galerie Lytse Skientme is er ‘s middags live muziek en bij Galerie Kunst in Beweging is er de hele dag een demonstratie, om 16 uur gevolgd door een lezing.

Vanaf het begin van de markt, om 10 uur ‘s ochtends zal Eke Krug bij Galerie Kunst in Beweging een demonstratie geven van een speciale techniek: het maken van ecoprints. In juli exposeert Eke Krug textiel en mixed media in Galerie Kunst in Beweging. Speciaal voor die expositie heeft ze witte lappen geprint met plantmateriaal en plantaardige verfstoffen. Vervolgens heeft ze die ecoprints verwerkt  tot vooral abstracte panelen in verschillende maten. Tijdens de zomermarkt van 23 juli laat deze Koudumse kunstenaar vanaf 10 uur zien hoe deze ecoprints tot stand komen. Vanaf 16.00 uur is er een gratis besloten bijeenkomst, waarin Eke vertelt over wat haar drijft en hoe haar werk tot stand komt, dat alles onder het genot van een hapje en een drankje. Wie hierbij aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden via connieharkemainfo@gmail.com of 06 87 265 366.

Bij Galerie Lytse Skientme zal ’s middags van 13 tot 16 uur het trio Laaghangend Fruit optreden. Het trio uit Koudum speelt een enigszins merkwaardig bijeengeraapt repertoire: eigen Fries-Nederlandse liedjes en op muziek gezette gedichten, eigen Nederlandse liedjes, plus in het Fries vertaalde Nederlandse liedjes van onder anderen Freek de Jonge, Joost Nuissl, Ramses Shaffy en Boudewijn de Groot.

Lopende exposities

Tijdens de zomermarkten in Koudum zijn ook de lopende exposities te zien. Bij het Beeldhouwcentrum is werk te zien van Sigrid van Amerongen. Zij is onlangs bij het beeldhouwcentrum als beeldhouwer afgestudeerd. In Galerie Lytse Skientme is keramiek te zien van René Kaiser, er zijn tekeningen van naaktmodellen van Elske Schotanus en schilderijen van Jelle Schotanus die dit jaar ook in museum Belvedere te zien was. In Galerie Kunst in Beweging is naast werk van Eke Krug een expositie van vaak op Friesland geïnspireerde landschappen van de Engelse kunstenares Dorothy Bastreri te zien. Ook is er recent werk van Tineke Szarzynski. Zij laat zien dat je veel meer met nietjes kunt doen dan blaadjes papier aan elkaar vastmaken en maakt er veelzijdige kunstwerkjes van: van puur abstract tot complete stedelijke skylines.