In Geen categorie

Dankzij de organisatie Elfwegentocht in samenwerking met BMW heeft Duurzaam Koudum van 1 tot 14 juli 2018 geheel gratis één elektrische deelauto ter beschikking. De bedoeling is om zoveel mogelijk mensen in Koudum kennis te laten maken met deze nieuwe duurzame techniek.

Fossylfrij Fryslân

Een Fryslân zónder fossiele brandstoffen? Met FossylFrij Fryslân laat Fryslân zien dat het kan! Het hoogtepunt van FossylFrij Fryslân is de Elfwegentocht. Heel Fryslân verplaatst zich twee weken lang zonder ook maar een druppel diesel of benzine te verbruiken. Elektrische taxi’s en boten, Segways, groengasbussen en e-bikes zullen het verkeersbeeld bepalen. Een idee van onze eigen Friese jeugd. Natuurlijk willen wij van Duurzaam Koudum hierin niet achterblijven. Met de kennismaking van dit geweldig initiatief werden wij direct enthousiast en hebben alles op alles gezet om bij FossylFrij Fryslân ons eigen steentje bij te dragen.

Fossylfrij Koudum

Natuurlijk is het niet realistisch om er van uit te gaan dat heel Koudum geen druppel diesel of benzine gaat gebruiken maar alle kleine beetjes helpen! Door de samenwerking tussen Duurzaam Koudum en de organisatie Elfwegentocht i.s.m. BMW heeft Duurzaam Koudum van 1 tot 14 juli 2018 een elektrische deelauto ter beschikking. De bedoeling is om zoveel mogelijk mensen in Koudum kennis te laten maken met deze geweldige nieuwe techniek. Het gebruik van deze auto is geheel kosteloos op een eigen risico van €500,- na. Ook worden de boetes en overige verkeersovertredingen door belast. Rustig rijden dus, ook dat is goed voor het milieu!

Kijk op de website van Duurzaam Koudum voor meer informatie over de mogelijkheden voor een ritje met de elektrische auto.