In Geen categorie

Afgelopen zaterdag is eindelijk de eerste steen gelegd voor het nieuwe binnenzwembad van vakantiepark De Kuilart in Koudum. Die eerste steen legden de twee oudste kinderen van de eigenaren, Walter en Teun, geholpen door hun opa Ton Bleckman. Dat gebeurde een jaar later dan aanvankelijk gehoopt. De bouw was door de coronacrisis een jaar uitgesteld. Na het nodige sloop- en voorwerk begint deze week de opbouw van het nieuwe bad. De planning is dat het nieuwe binnenzwembad in mei 2022 klaar is.

In maart maakten we al bekend dat de gemeente Súdwest-Fryslân toestemming gaf voor het verbouwen en uitbreiden van het zwembad op vakantiepark De Kuilart in Koudum. Het vakantiepark had in mei 2020 al een onderbouwde aanvraag voor deze verbouwing bij de gemeente ingediend.

Het zwembad van het vakantiepark wordt uitgebreid door er een nieuw deel tegenaan te bouwen. Een gedeelte van de nieuwe aanbouw zal twaalf meter hoog worden ten behoeve van trappen naar glijbanen die in het zwembad aangelegd worden. Er komen in het nieuwe zwembad maar liefst drie glijbanen, waarvan twee echt spectaculaire: een speed en een cone.