In Geen categorie

Door heel Koudum zijn vandaag spandoeken geplaatst. Deze spandoeken zijn geplaatst in het kader van de campagne voor aanleg van glasvezel door glasvezelprovider Delta Fiber. Het bedrijf wordt daarbij gesteund door Dorpsbelangen Koudum. Als voldoende inwoners van Koudum ‘ja’ zeggen tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 7 april 2021 een abonnement afsluiten bij één van de telecomaanbieders komt er ook glasvezel in Koudum. 

Ook in 2019 deed het bedrijf, toen nog onder de naam Glasvezel buitenaf en gesteund door De Fryske Mienskip op Glas, een poging om voldoende medewerking te krijgen van de inwoners van Koudum. Dat lukte toen niet, vandaar deze nieuwe poging. Inwoners van Koudum kregen deze week een brief in de bus van Dorpsbelangen Koudum en Delta Fiber met uitleg. De brief staat ook op de website van Dorpsbelangen Koudum.

Mensen die hun abonnement afsluiten via de link op de website van Dorpsbelangen Koudum ontvangen eenmalig € 25,-, Voor elke inschrijving krijgt daarnaast dorpshuis De Klink een gift van € 50,-. Dat geldt alleen als er minimaal 140 aanmeldingen zijn vóór 7 april 2021. Op 24 februari is er een digitale informatieavond over de eventuele aanleg van glasvezel in Koudum.