In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (297)

Koudum, 15 oktober 2022.

WEDSTRIJDNUMMER 05 (997),39e seizoen, donderdagavond 13 oktober 2022.

Voor de vijfde keer dit seizoen weer een onderling partijtje zaalvoetbal. Negen van de nog tien actieve VETZAVOTTERS waren present. Alleen Hendrik Kamstra moest verstek laten gaan. Na zijn grandioze optreden van de vorige week jammer dat hij daaraan geen gevolg kon geven! Teamindeling: voor het blauwe team mochten aantreden: Eelke v.d. Meer, Auke Leenstra, Jan Buma, Sietse Abma en Gerrit Hiemstra. Het witte team moest het maar weer eens doen met een man minder, t.w. Sietze v.d. Wal, ALLE Kampen, Sytze Folkertsma en Jarig Tjoelker. De wedstrijd stond weer onder leiding van de nestor van VETZAVOT: Albert Fekken. Er ontwikkelde zich een interessante strijd. Van krachtsverschil tussen de twee teams was hoe dan ook weinig sprake. Kansjes over en weer. Door het ontbreken van enig richting gevoel bij beide teams en goed keeperswerk bleef de stand lange tijd 0-0.

Ondanks opererend met een man minder was het toch het witte team dat uiteindelijk de score openbrak. Doordat het blauwe team met alle vier de veldspelers in de aanval opereerde, ging bij balverlies het duo Sytze en ALLE er op volle snelheid vandoor. Met twee man alleen voor Eelke was deze kansloos. Het was Sytze die scoorde. 1-0 voor het witte team. Lang duurde deze voorsprong niet. Door zijn “Speedy Gonzles” snelheid liet Sietse Abma alle witte spelers zijn hakken zien en wist ook doelwachter Sietze v.d. Wal te passeren. 1-1. Toch ging er een team met voorsprong de rust in. Identiek aan de eerste goal kwam ook de tweede goal voor het witte team tot stand. Alleen nu was het ALLE die het laatste tikje gaf. Op slag van rust enige consternatie. ALLE vrij voor de goal van Eelke, klaar om te scoren. Pal voor de bal de doellijn passeerde klonk het rustsignaal. Volgens de spelers van wit een goal, volgens de scheidsrechter niet! En wie heeft ALTIJD gelijk? Juist: de scheids! Ruststand 2-1 voor het witte team. Gelukkig voor de witten liet scheidsrechter Albert Fekken de pauze extra lang duren, zodat zij weer enigszins op adem konden komen. De tweede helft was amper van start gegaan of de bal lag in het net achter de doelman van het blauwe team. Bij een uitbraak was het Jarig die zijn eerste goal van het seizoen maakte, de derde voor het witte team.

Voor eerst had het blauwe team hierop geen antwoord. Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe vermoeider de spelers van het witte team werden. Hiervan werd dankbaar geprofiteerd door het blauwe team.  Het was alweer Sietse Abma die scoorde. Zijn schot was Sietze te machtig. Tegen het einde van de match werd er toch nog gelijk gemaakt. Bij een scrimmage voor de goal van het witte team was het Jan Buma die de gelijkmaker wist te scoren. Meteen daarop floot de foutloos fluitende Albert voor het einde van de wedstrijd. Een 3-3 eindstand waar beide teams mee konden leven.

Tijdens de wedstrijd een nieuwsgierige toeschouwer. Misschien een nieuwe aanwas voor VETZAVOT? Hoopvol is dat hij met alvast een VETZAVOT-SHIRT naar huis vertrok met de belofte om de volgende week als proef te komen spelen.

NAZIT.

Fris en fruitig  werd de avond besloten in de kantine met de gebruikelijke hapjes en drankjes.

SPREUK VAN DE WEEK.

Optimistische VETZAVOTTER:  vandaag ben ik een dag jonger dan morgen!                                             ©jt