In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (298)

Koudum, 22 oktober 2022.

WEDSTRIJDNUMMER 06 (998),39e seizoen, donderdagavond 20 oktober 2022.

Voor de tweede keer in successie moesten de VETZAVOTTERS het doen zonder Hendrik Kamstra. Voor Hendrik en VETZAVOT is het te hopen dat hij er volgende week weer bij is! Na dit negatieve nieuws was er ook verheugend nieuws: een nieuwe speler voor VETZAVOT. ROB GOEDHART. Weliswaar voor beide partijen op proef, maar eens geroken aan VETZAVOT, altijd een VETZAVOTTER!!  Rob mocht van scheidsrechter Albert Fekken starten bij het witte team. Zijn teamgenoten waren: Sietze v.d. Wal, ALLE Kampen, Sytze Folkertsma en Jarig Tjoelker. Voor het blauwe team betraden de arena: Eelke v.d. Meer, Jan Buma, Auke Leenstra, Gerrit Hiemstra en Sietse Abma. Vol goede moed begonnen beide partijen aan de wedstrijd. Beiden hopend op een gunstig resultaat. De eerste helft bleek dramatisch te verlopen voor het blauwe team. De ruststand werd 7-1 in het voordeel van het witte team! Scoreverloop: 1-0, met een schot van afstand: Jarig. Vervolgens brak de glorieuze periode aan voor ALLE Kampen. Hij scoorde 6 maal op rij!! Een dubbele hattrick!! Zijn eerste goal kwam tot stand na een foutieve pass van een blauwe speler, de tweede na aangeven van Sytze, de derde uit een corner, de vierde na een solo vanaf eigen helft, de vijfde na een prachtige aanval waarbij alle spelers van het witte team een aandeel hadden en de zesde treffer dankzij een uitbraak. Bij de stand van 7-0 redde Sietse A. de eer van het blauwe team: hij scoorde na prima aangeven van Gerrit! Ondanks de niet al te rooskleurige stand betraden de blauwen moedig het strijdperk voor het tweede bedrijf. Met behulp van scheidsrechter Albert. Hij kwam als zesde man de verdediging van blauw versterken. De 83 jarige Albert bleek een welkome versterking. Hij ging, samen met Jan de verdediging leiden van de blauwen. Vrij snel had de ingreep succes. Auke was de opgedrongen verdediging van wit te snel af en scoorde met een loeiharde schuiver, 7-2. Vervolgens was het weer de beurt aan wit. Een schot op het doel van Eelke werd heel ongelukkig door Jan gepromoveerd tot een doelpunt. 8-2 voor wit. ALLE, de gehele tweede helft in bedwang gehouden, onderging hetzelfde lot als Jan, ook hij scoorde in eigen doel! Een schot van Auke ketste af op het “verkeerde” been van ALLE, zodanig, dat het de zeer goed keepende Sietze v.d. W. te machtig bleek. 8-3.  Het laatste wapenfeit kwam op naam van Auke: hij verwerkte een hoekschop van Sietse A. zodanig, dat de bal achter Sietze v.d. W. in het net belandde. 8-4. Dit werd meteen de eindstand.

NAZIT.

Nadat iedereen weer keurig in het pak stak, de haren, voor zover nog aanwezig, strak gekamd waren, werd de avond, zoals gewoonlijk, gezellig afgesloten in de kantine. De gezelligheid werd verhoogd door het debutanten bier van Rob, met als toetje: hartige hapjes! Restten nog twee vragen: hoe was het Rob bevallen? En, hoe viel Rob zijn optreden bij de VETZAVOTTERS? Beide antwoorden: positief!! Rob beloofde zeker volgende week weer present te zijn! Bij de 999  wedstrijd van VETZAVOT !!!

SPREUK VAN DE WEEK.

Praat niet over je zelf, dat gebeurt wel als je weg bent.                                                                    ©jt