In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (295)

Koudum, 01 oktober 2022.

WEDSTRIJDNUMMER 03 (995),39e seizoen, donderdagavond 29 september 2022.

Alweer de derde wedstrijd van het seizoen. Nummer 995 sinds de oprichting van VETZAVOT!

Voordat er gevoetbald kon worden meteen al een levensgroot probleem: geen scheidsrechter!! Albert Fekken, de vaste referee van VETZAVOT moest verstek laten gaan wegens bezigheden buiten VETZAVOT. Gelukkig is er dan altijd de duizendpoot Sietse Abma. Probleemloos ging hij de uitdaging aan om naast zijn inbreng als voetballer voor de blauwen, ook de fluit ter hand te nemen. De indeling van de teams: voor blauw  Eelke v.d. Meer  (keeper), Jan Buma, Auke Leenstra, Hendrik Kamstra en Sietse Abma. Voor het witte team mochten opdraven: Sietze v.d. Wal (doelman), Sytze Folkertsma, ALLE Kampen, Gerrit Hiemstra en Jarig Tjoelker. Vanaf de aftrap een sterk aandringend blauw team. Met kansen om de score te openen voor Sietse A. en Auke. Maar ja, raak schieten bleek nog niet zo eenvoudig. Uiteindelijk had Sietse A. succes. Met een harde schuiver van afstand. Het schot bleek de keeper van wit te machtig. 1-0 voor blauw. Belust op meer succes ging de aandacht van blauw nog meer uit naar het bestoken van de witte vesting. Overdaad schaadt, bleek maar weer eens al te waar. Bij balverlies had het blauwe team geen verdediging meer waardoor ALLE Kampen de stand weer in evenwicht kon brengen.  Nu werd het witte team overmoedig. Zelfs doelman Sietze v.d. W. trok mee ten aanval. Slim uitgebuit door Sietse Abma. Vanaf ongeveer de middellijn scoorde hij de 2-1 voor blauw. Lang stond deze score niet op het bord. Sytze F. rondde een prima aanval bekwaam af. Stand weer gelijk: 2-2. Bij de aftrap na de 2-2, geen Auke in de fout. Hij speelde de bal niet naar een medespeler maar pardoes in de voeten van ALLE. Die slalomde door de verbaasde verdediging van blauw en scoorde 3-2. Tot overmaat van ramp maakte Sytze F. er op slag van rust nog 4-2 van. Na de pauze leek de koek op bij de blauwen. Verdedigend lieten ze de nodige steekjes vallen, waardoor het witte team kon uitlopen naar 6-2. Eerst was het ALLE die een uitworp van zijn eigen doelman wist de verheffen tot een goal. Daarna was het de beurt aan de keeper van het witte team, Sietze v.d. Wal. Bij een corner voor wit ging hij mee naar voren. De corner werd weggewerkt, pal voor de voeten van Sietze. Zonder te denken haalde hij uit. Door een wirwar van benen viel de bal precies in de linker beneden hoek. De eindstand werd uiteindelijk bereikt bij de stand van 6-3 in het voordeel van het witte team. Scheids en voetballer Sietse Abma was voor de derde keer succesvol.

NAZIT.

Nadat het moeilijkste onderdeel van de avond, het douchen, maar vooral het weer aankleden, zonder problemen was afgerond, werd de kantine opgezocht. Door de uitstekende bediening van Jelmer en Marjan Raukema en de traktatie van Jarig, hij was jarig geweest, was de nazit weer uitermate gezellig!

SPREUK VAN DE WEEK.

Je kunt alleen maar raak schieten door niet te denken!                                                                              ©jt