In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS. (273)

Koudum, 18 september 2021. WEDSTRIJDNUMMER 01 (973),38e seizoen, donderdagavond 16 september 2021.

Na bijna een jaar was het eindelijk weer zo ver: VETZAVOT kon weer gaan voetballen! Spannend! Wie zouden er komen? En, hoe fit waren de oudjes? Half tien werd duidelijk dat alle VETZAVOTTERS present waren. Eenmaal in de kleedkamer werd al snel duidelijk dat er zich een enkele wijziging zou voltrekken in de personele bezetting. Scheidsrechter Sietse Abma voelde zich sterk genoeg om dit seizoen als voetballer te gaan acteren. Albert Fekken daarentegen wilde het graag wat rustiger aan gaan doen. Een mooie gelegenheid om zich aan te melden als scheidsrechter. Omdat Bennie door omstandigheden niet meer kan voetballen, nam hij de taak op zich om de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd te noteren. Voor de schrijver van het verslag een welkome aanvulling! En nog een verrassing: een speler op proef: Yassine. Toen het omkleden in sporttenue min of meer gelukt was, kreeg Albert al meteen de moeilijke taak om de teams voor deze eerste avond vast te stellen. Hij bedacht de volgende opstelling: in de blauwe outfit: Eelke van der Meer, Wicher van der Wal, Hendrik Kamstra, Auke Leenstra, Jan Buma en Yassine. In het wit: Sietze van der Wal, Sytze Folkertsma, Gerrit Hiemstra, Alle Kampen, Sietse Abma en Jarig Tjoelker. Er ontspon zich een gelijk opgaande strijd. Wie zou er geschiedenis gaan schrijven als eerste doelpuntenmaker van het 38e seizoen VETZAVOT? Die eer viel te beurt aan Hendrik Kamstra! Onder zware druk van Alle moest Hendrik in een fractie van een seconde beslissen: wie wordt de eerste die een doelpunt maakt. Hij koos voor zichzelf! Klein smetje op deze primeur: goal in eigen doel! Toen scheidsrechter Albert de rust aankondigde was er een stand bereikt van 2-1 voor het witte team. Na de 2-0 door Sytze F. was het Auke die de 2-1 aantekende. Na een lange pauze waarin iedereen weer de benodigde zuurstof had opgesnoven ging het spel om de knikkers onverdroten verder. Nadat Sietse A. de stand op 3-1 had gebracht was het Wicher die profiteerde van een misverstand tussen Sytze F. en Jarig. 3-2. Nadat Alle de stand op 4-2 bracht, dacht het witte team dat de overwinning binnen was. Niet goed gedacht. Yassine zag zijn snoeihard schot gekeerd door Sietze van der Wal. Toch kwam het blauwe team nog terug naar 4-3. Auke, slim uit de rug van Jarig vertrokken, gaf Sietze v.d. Wal het nakijken. Gelukkig voor het witte team voorkwam het eindsignaal van de s.r. de gelijkmaker. Wedstrijd analyse: gelijkwaardige teams, een beter combinerend blauw team, in de afronding wit iets effectiever. Statistiekje: blauw kreeg 4 corners, wit 7. Het optreden van Yassine was dusdanig dat hij een contract tegemoet kan zien. Aanhangsel contract: gratis cursus Fries!

NAZIT.

Doordat er waterwerken plaatsvonden in Sporthal “De Sândobbe” kon er na afloop niet worden gedoucht. Dus bezweet omkleden. Dat ging bij niet iedereen even gemakkelijk. Gelukkig is er dan altijd een helpende hand van Sietse A. Zo ging Eelke ook weer netjes aangekleed de kantine in.

SPREUK VAN DE WEEK.

Sommige principes houden er een heleboel mensen op na.                                                                ©jt