In Geen categorie

We lieten ons onlangs door een KNMI-medewerker op Vliegveld Eelde vertellen dat weerprognoses langer dan drie dagen onzin zijn. Hooguit twee dagen is nog betrouwbaar, daarna wordt het gokken. Dus die mooie vooruitzichten over vijf dagen vooruit op teletekst mogen we rustig vergeten. Maar met dat alles hebben we voorlopig niets te maken, het is gewoon mooi weer! Althans gisteren tijdens de demonstratie met modelvliegtuigen, want de schuimparty had zelfs met onweer en windkracht 12 kunnen worden georganiseerd, omdat die zich binnen afspeelde, in De Swel. Maar eerst de vliegshow. Op een weiland achter de ijsbaan waren enkele honderden getuige van een prachtige vliegshow door een twintigtal zelfgebouwde Chessna’s, Pipercups en zelfs een replica van de Fokker 27 van de Koninklijke Luchtmacht. De show werd geopend door een dubbeldekker, die na een mooie glijvlucht richting publiek een sleepnet uitgooide met daarop de tekst “Hartelijk welkom”. Meteen applaus zoals dat eigenlijk steeds het geval was. Met een ongelooflijke snelheid en precisie werd het publiek getracteerd op loopings, whirls en andere prachtige fratsen die de hobbyisten met hun radiografisch bestuurde toestellen lieten zien. Dit was zo’n voorbeeld van iets waar de thuisblijvers hun ongelijk toonden, want het was schitterend! Was het dan allemaal Hosanna? Nee, er waren nogal wat mensen die mopperden over de parkeerproblemen voor zowel auto’s als fietsen. Zeker iets om extra over na te denken als er weer iets dergelijks wordt georganiseerd in volgende jaren. Maar verder was het prachtig allemaal.

Een kleine dissonant mochten we helaas nog wel optekenen. Dat was op het moment dat een van de aanwezige heren, enthousiast geworden door alles wat hij had gezien, zijn echtgenote kwam vertellen dat hij overwoog om ook zo’n toestel aan te schaffen. Waarop zij duidelijk hoorbaar voor degenen die om het stel heen stonden, hem snauwerig toevoegde, dat ze dat niet zou pikken en bij hem weg zou gaan, omdat hij door zijn werk toch al bijna niet thuis is. Het mag duidelijk zijn dat wij om privacyredenen de identiteit van deze twee niet kunnen prijsgeven.

Daarna volgde de schuimparty in De Swel. Gisteren lieten we u nog worstelen met de vraag wat zoiets inhoudt, vandaag kunnen we u uit de doeken doen (vreemde uitdrukking overigens, waar komt die vandaan, wie het weet, mag het melden via pachgroep@hetnet.nl) wat u zich daarbij moet voorstellen. Simpel, men neme een locatie waar vanuit geluidsoverlast voor de aangrenzende omgeving beperkt kan worden, in dit geval het jeugdhonk van De Swel, een aantal kunsstofplaten op de vloer, het goedkoopste Lidl- of Aldi-wasmiddel, een schuimkanon, een disco en laat de kindertjes op de Dag des Heeren dan maar tot ons komen en reken maar dat er urenlang geweldig plezier is op een superglijbaan. De enige vraag die overblijft, is of de moeders er na thuiskomst van die kinderen ook zoveel plezier aan beleven. Want wasmiddel of niet, zij zullen toch een extra wasbeurtje mogen draaien. Dat is de prijs, zullen we maar zeggen.

En dan onder het motto “Beloofd is beloofd” de eerste vrouw uit het college van Feestweek-organisatoren. Na de A en de B komen we vervolgens bij de G van Gaast, Tineke van der.

NAAM Tineke van der Gaast

LEEFTIJD 30 jaar

BEROEP Medewerker Commerciƫle Binnendienst Bedrijvenadvies/Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland

HOE LANG AL IN FEESTCOMMISSIE 2e jaar

SPECIALISATIE Playbackshow/Night of the Beantsjes en het beheer van de penningen

MOTIVATIE Met een leuke enthousiaste groep maandelijks vergaderen om weer een feestweek voor jong en oud te organiseren.

Tenslotte het programma van vandaag. Een programma dat valt te overzien met slechts twee elementen.

Om 16.00 uur de Kinderbingo in De Klink en om 18.30 uur ook bij De Klink de start van de autopuzzeltocht. Er wordt inmiddels al gefluisterd dat het dit jaar een meer dan in voorgaande jaren extreem zware opdracht zal worden, bij elkaar bedacht door een op de rand van sadisme balancerende organisatie.