In Geen categorie

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Wat een prachtig begin van de Feestweek 2006!

Om 10.00 uur begon de 2e Nijefurdse Kano Zwerftocht vanaf de Tille met maar liefst 32 kanovaarders waaronder een ploeg uit het Noordhollandse Heerhugowaard, die ongetwijfeld nog wel eens terug zullen komen in de prachtige Zuidwesthoek. De zwakkeren in het gezelschap mochten hun tanden zetten in een tocht van 3 1/2 uur, de geroutineerden waren maar liefst 5 1/2 uur onderweg.

Op datzelfde moment was Molen de Vlijt het trefpunt voor het vele publiek dat zich verwant voelde met de Nationale Molendag. Het was niet alleen maar molentje kijken aan binnen- en buitenkant, men kon ook nog luisteren naar het zangduo Jan de Vries/Bas Oosterbaan. Of dit de publieke belangstelling ten positieve of ten negatieve heeft beïnvloed, zullen we helaas nooit weten.

Om half twee was er een mooie combinatie van veel kinderen met ballonnen en een optreden van Nij Libben en dat alles onder die geweldige meteorologische omstandigheden waar de molenbezoekers en de kanovaarders ook mee te maken hadden.

En mocht u nu denken dat kinderen tegenwoordig helemaal niet meer zitten te wachten op een ouderwets middagje film kijken, dan slaat u de plank behoorlijk mis. Want ze zitten natuurlijk best veel voor de televisie, maar het is toch geweldig om met z’n allen naar het witte doek te kijken. Eerste voorstelling? 43 jongens en meisjes! Tweede voorstelling? Maar liefst 70! Moet de Feestcommissie er dus eigenlijk maar in houden.

En toen stond er nog een afsluitend onderdeel op de rol, de Night of the Beantsjes. Het ging volgens voorzitter Feestcommissie Willem Stellingwerff met name om de sfeer, die vooral door de kleding van de deelnemers zou worden bepaald en niet door de hoeveelheid genuttigde alcohol. Niet dat de organisatie aan het einde van de avond daarin teleurgesteld zou worden, maar het moest vooral een kleurrijk spektakel worden. En dat werd het ook. ‘s Middags werd Koudum door een merkwaardig uitgedost gezelschap al opgeroepen om zich ‘s avonds toch vooral te melden in De Klink, bij aankomst aan de Ds. Tinholtstraat stond diezelfde club al klaar voor een ludieke ontvangst en bij binnenkomst stond Sjoerd Agema klaar om iedereen een Hawaiiaans aandoende (nagemaakte) bloemenslinger om te hangen. Dan nog even langs bij Sierd de Boer om echt geld om te wisselen in een paar (of meer…) plastic munten en het feest kon beginnen. En dat werd het! Prachtige acts, met ondermeer een soort mini-kindermusical en vele andere optredens en een hardrockband met jankende sologitaren en basgitaren, die je soms het gevoel gaven dat je buik een 180-graden looping maakte en het toegestane decibelgehalte ver werd overschreden. En dan de presentator. Een soort Demis Roussos-look-a-like. Jan de Vries, dacht uw digitale redactie bij het zien en luisteren naar deze vreemde snuiter. Later werd dat door goed ingewijden bevestigd. Geweldige act, voor ons de absolute winnaar van deze avond!

Gisteren hebben we als eerste van de Feestcommissie Sjoerd Agema aan u voorgesteld en vandaag hebben we weer een man. Dat komt nu eenmaal omdat we voor die alfabetische volgorde hebben gekozen. Morgen de eerste vrouw, dat is beloofd, maar nu eerst Rein Bergsma.

NAAM :Rein Bergsma

LEEFTIJD : 35

BEROEP: onderhoudsmonteur

HOE LANG AL IN FEESTCOMMISSIE: 4 jaar

SPECIALISATIE : geen specifieke specialisatie maar zodra het moment is aangebroken dat de feestweek begint steek ik de handen uit de mouwen om alvast dingen klaar te zetten meer doener dan denker.

MOTIVATIE : de mensen in en rondom Koudum een zo plezierig mogelijke feestweek te laten beleven

En dan het programma voor vandaag:

Om 15.00 uur achter de ijsbaan (DUS NIET BIJ DE MANEGE, zoals eerst de bedoeling was) een demonstratie van modelvliegtuigen. Een absolute aanrader!

Om 17.00 uur in De Swel een schuimparty. Wat is dat eigenlijk een schuimparty? De tweekoppige digitale redactie tijdens deze Feestweek is de straat maar eens opgegaan om de uitleg hierover te peilen bij verschillende plaatsgenoten. We stuitten op de meest bizarre antwoorden. Een enkeling veronderstelde dat het hier gaat om een ordinair bierfeest, een ander dacht dat het mogelijk te maken zou kunnen hebben met een demonstratie door de vrijwillige brandweer en er was zelfs iemand die er stellig van overtuigd was dat het wel moest gaan om de “Schuimpartij”. Hij bracht dat in verband met de op handen zijnde verkiezingen in november en dit moest gewoon één van de 74 partijen zijn die zich voor die verkiezingen hebben ingeschreven. Hoe bedenkt iemand het, wat een onzin. Stel dat deze dorpsgenoot het bij het rechte einde zou hebben en zo’n partij zou ook nog eens voldoende stemmen halen, dan zouden we dus mede geregeerd gaan worden door “het schuim der natie”. Nee, een schuimparty houdt heel wat anders is. Wat dan wel? Verklappen we niet, gaat u maar gewoon kijken, erg leuk, dat in ieder geval!