In Geen categorie

En er is alweer een nieuw boek verschenen van de Koudumer schrijfster Henriëtte Hemmink. Zo langzamerhand wordt wel van haar gezegd dat ze boeken sneller schrijft dan iemand kan lezen. Zij schreef inmiddels meer dan honderd romans en jeugdboeken. Nog maar een paar maanden geleden kwam haar boek Dag lief! uit en deze week verscheen Zeewind. Dat nieuwste boek heeft als ondertitel ‘dreiging aan de kust van Cornwall’. Hemmink heeft een zwak voor Cornwall waar ze vaak wandelde met haar enkele jaren geleden overleden man. Samen bedachten ze daar verhalen. Zeewind gaat over een 44-jarige journaliste en schrijfster, Laura geheten, en bevat thrillerachtige elementen.

Deze Laura besluit enige tijd door te brengen in ‘The Old Seahouse’, een cottage dat ze geërfd heeft en aan de noordkust van Cornwall in Engeland ligt. Ze hoopt dat het indrukwekkende kliffenlandschap aan de Keltische Zee haar zal inspireren en rust geeft na het overlijden van haar man. Dat ze daar ’s avonds laat op de eenzame plek na een lange reis arriveert, blijkt achteraf geen goed idee.

Al in de eerste dagen doet Laura schokkende ontdekkingen. Ze ontmoet een Nederlandse wandelaar die haar gezelschap en veiligheid biedt. In de dagen die volgen raakt ze meer en meer betrokken bij de geheimzinnige ontwikkelingen die zich in de omgeving van het klif afspelen. Samen proberen de twee Nederlanders te achterhalen wat er precies gaande is, maar daarmee riskeren ze zelf slachtoffer te worden. De vraag is: wie is eigenlijk te vertrouwen en wie niet?

Henriëtte Hemmink in Cornwall

Van de populaire boeken van Henriëtte Hemmink zijn tot nu toe bijna een miljoen boeken verkocht. Hemmink heeft een aansprekende, filmische stijl en haar verhalen zijn zorgvuldig opgebouwd. De personages in haar boeken worden geconfronteerd met de dilemma’s van het leven: liefde, dood, jaloezie, kwetsbaarheid, verraad, afgewezen worden en dit verpakt ze in spannende verhalen met onverwachte wendingen en afloop. Henriëtte Hemmink verstaat de kunst van het weglaten en juist daarom maken haar verhalen diepe indruk.

Op de omslag van het nieuwe boek staan de kliffen van Boscastle in Cornwall afgebeeld. Dat is de streek waar het spannende verhaal zich afspeelt. De afbeelding is geschilderd door Es Berg die al meer omslagen voor de boeken van Hemmink maakte. Zeewind is te koop in de plaatselijke boekhandel. In Koudum dus bij boekhandel Muizelaar in de Hoofdstraat. Verder ook online te koop. Prijs € 18,95.