In Geen categorie

“Wacht op ons’ riepen de kappers ons al een tijdje toe. Nog even doorbijten: reikhalzend kijkt Nederland en dus ook Koudum, uit naar 3 maart. Dan mag er weer iets meer, ook al is de lockdown bepaald nog niet opgeheven en heeft Nederland het coronavirus er nog niet echt onder gekregen. Maar contactberoepen als kappers en schoonheidssalons kunnen hun werk weer doen en er mag weer iets meer wat betreft de winkels.

Ook ondernemers uit Koudum zijn blij, nadat ze weken- of maandenlang hun deuren dicht hebben moeten houden. We zetten hier de belangrijkste reactie van deze ondernemers in Koudum even op een rijtje. Ze komen grotendeels via de sociale media als Facebook en Instagram.

Kapsalon Les Cheveux was de eerste die reageerde op de berichten dat op de persconferentie aangekondigd zou worden dat contactberoepen als kappers weer aan het werk mochten. Nog vรณรณr de persconferentie van dinsdagavond 23 februari meldde deze kapsalon: “Goed nieuws … alleen, na de persconferentie dinsdag weten we zeker of we vanaf 2 of 3 maart weer aan de slag mogen, dus bel nu nog niet maar woensdagochtend vanaf 8.30 zitten we klaar bij de telefoon en het boek. Nog heel even geduld ๐Ÿ™๐Ÿ€๐Ÿ˜Š๐Ÿ’ช๐Ÿฝ๐Ÿ’ช๐Ÿฝ.”

Kapsalon Bonbini: “Jaaaah we mogen weer!!!๐Ÿ™Œ๐Ÿผ๐Ÿ™Œ๐Ÿผ๐Ÿ™Œ๐Ÿผ๐Ÿ’ƒ๐Ÿ’ƒ๐Ÿ’ƒWe zijn echt zoooo blij๐Ÿ™ƒ๐Ÿ™ƒ๐Ÿ™ƒ We hebben onze agenda open staan maar omdat we alle afspraken die al in de agenda stonden hebben doorgeboekt is het al flink druk๐Ÿ™Œ๐Ÿผ

Schoonheidssalon en pedicure Praktijk de Zwaluw: “Lieve klanten, Eindelijk goed nieuws!! ๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰ Vanaf volgende week woensdag mag ik eindelijk mijn deuren openen!! Superfijn, je kon mij niet blijer maken! Ik snap dat jullie allemaal graag weer zo snel mogelijk een plekje willen, ik zal hier ook mijn uiterste best voor doen. Maar om niet dezelfde fout te maken als de vorige keer laat ik mijn online-agenda nog even gesloten, morgen neem ik met iedereen die in de afgelopen maanden een afspraak had staat contact op. Zodra ik iedereen weer heb ingepland gaat de online-agenda weer open!”

Catharina van schoonheidssalon Puur: Na elf weken mag de deur van de salon weer open. Wat hebben we hier naar uitgekeken! ๐Ÿฅณ Ik heb er weer ontzettend veel zin in om jullie vanaf 3 maart te mogen verwelkomen in de salon.” En Studio Kosmein, praktijk voor huidverzorging en huidverbetering: “YEAH! Zo blij! Studio Kosmein gaat 3 maart weer open. Er kan dus weer gereserveerd worden. Tot snel, in real live!”

Een aantal ‘essentiรซle’ winkels in Koudum is de afgelopen periode gewoon open geweest, zoals de bakker, de groenteboer, de slager en de drogist, naast supermarkt de Poiesz uiteraard. Ook de Welkoop was open voor diervoer. Andere winkeliers, zoals de bloemenzaak en de boekhandel, leverden bestellingen thuis af. De afgelopen week mochten winkeliers ook bestellingen laten afhalen bij de winkel zelf. Volgende week, vanaf woensdag 3 maart, mogen klanten na het maken van een afspraak ook weer naar binnen.

Corrientes Kofjehรบske schrijft: “Eindelijk, na enkele maanden onze deuren gesloten te hebben, was het fijn om eindelijk weer wat perspectief te zien. Op dit moment zijn er twee mogelijkheden om bij ons te bestellen. Je kan telefonisch bestellen. Ook kun je bestellen via onze webshop. Vanaf volgende week woensdag zijn jullie ook weer welkom in de winkel. Er moet minimaal vier uren van te voren gereserveerd worden en er mogen twee klanten per tijdsslot.”

Boekhandel Muizelaar zegt: “Weer een stapje verder๐Ÿ˜€, vanaf woensdag 3 maart mogen we je weer op afspraak verwelkomen in onze winkel. Kun je niet wachten? Maak meteen een afspraak! We zijn natuurlijk nog steeds geopend voor al je bestellingen die je bij ons kunt afhalen.”

Kringloopwinkel Eigenweiss plaatste de afgelopen week al veel foto’s van spullen uit de winkel op Facebook. Nu zijn ze ook blij om weer de deur te openen: “Yesss eindelijk mogen er weer klanten in de winkel. Vanaf 3 maart kunt u bij ons winkelen op afspraak. U kunt vanaf vandaag contact met ons opnemen om een afspraak te maken.”

Tot slot: vanaf 3 maart heeft Koudum er weer een heel speciale winkel bij: “3 maart is de dag dat Jennโ€™s Homestyle haar deuren opent! Op afspraak! Private shopping! Een concept store in Koudum.” Maar daarover morgen meer.