In vetzavot

VETZAVOT NIEUWS.

Koudum, 29 september 2018. WEDSTRIJDNUMMER 02 (920), 35e seizoen, donderdagavond 27 september 2018.

De avond begon in mineur! De Benjamin van VETZAVOT tot en met vorig seizoen (Sietse Abma) deelde mee, dat hij niet meer kan voetballen. In zijn goddelijk lichaam moeten enige onderdelen worden vervangen. En, omdat die zeer bijzonder zijn, moeten ze nog worden uitgevonden en vervolgens ontwikkeld worden wat nog jaren kan duren. Zoals “elk nadeel een voordeel heeft”, is dit ook nu het geval. VETZAVOT heeft in Sietse Abma weer een vaste leider op de voetbalavond!! Voor het bestuur reden om hem voor onbepaalde tijd aan te stellen als vaste scheidsrechter van VETZAVOT!

Samenstelling teams: blauw: Eelke, Albert, Auke, Hendrik, Jan en Cees. In het wit: Bennie, Sietze v.d. Wal, Sytze Folkertsma, Pieter, Jarig en de meest begeerde VETZAVOTTER: Gerrit Hiemstra. Waarom meest begeerde? Lees verder. Vanaf het eerste fluitsignaal het meeste balbezit voor het blauwe team. Leverde niet het gewenste resultaat op. In tegendeel. Het was Pieter de Jong die zijn eerste goal van het seizoen scoorde en daarmee het witte team op voorsprong zette. Verwoede pogingen van blauw om de witten pijn te doen hadden niet het gewenste effect. Toen de onder strenge bewaking staande Gerrit Hiemstra heel slim alle klippen wist te omzeilen, inclusief keeper Eelke en de twee nul aantekende, was de ontreddering groot bij blauw. Tot overmaat van ramp slalomde Sytze Folkersma naar een drie – nul voorsprong voor wit. Een opmerkelijke redding van Eelke behoedde blauw voor een nog grotere achterstand. Na een spagaat wist Eelke de bal te klemmen, hoog tussen de binnenzijden van zijn dijen. Hoe Gerrit ook porde, Eelke gaf geen krimp. Voordat er blijvende schade zou kunnen ontstaan, greep de s.r. kordaat en resoluut in. Gerrit werd bestraft, Eelke kreeg een vrije trap. Gelukkig voor het blauwe team werd hun tomeloze inzet toch nog beloond met een goal. Goed doorzetten van Auke werd beloond! Zijn tweede van het seizoen. Nog was de koek niet op! Aan het einde van een mooie aanval over veel schijven werd Gerrit vrij gezet voor een lege goal. Uiterst kalm en koelbloedig haalde hij de trekker over! Gerrit zijn derde goal in het nog prille seizoen. Gerrit staat nu alleen bovenaan op de topscorerslijst! Vandaar de meest begeerde speler!!

NAZIT.

In een druk bezochte kantine werd er, vreemd genoeg, helemaal niet meer gesproken over de wedstrijd. Men zal gedacht hebben: geweest is geweest, wijzigingen kunnen toch niet meer worden aangebracht!  Aan twee verjaardagen de afgelopen week werd aandacht besteed. Betrokken leden mochten trakteren!

VERJAARDAGEN/JUBILEA.

VETZAVOTTERS: Het ziet er naar uit dat komende donderdagavond alle consumpties weer voor eigen rekening zullen zijn!

SPREUK VAN DE WEEK.

Ervaring is stomweg de naam die we geven aan de som van onze fouten.                                       ©jt