In Geen categorie

Zaterdag 27 mei om 16.00 uur wordt in Galerie Lytse Skientme in Koudum de tweede expositie van 2023 feestelijk geopend. Op deze expositie exposeren alleen vrouwen. Dat is niet helemaal toevallig. Joke Ket en Jessica Lelieveld kiezen voor hun objecten ‘uit het vuur der aarde’ zelfs nadrukkelijk een vrouwelijk thema. De harmonieuze natuurervaring in de schilderijen van Iris Duchateau sluit daar in zekere zin bij aan, net als de serie portretten met verschillende emoties van Gabi Vos.

Joke Ket &Jessica Lelieveld

‘Iepen Mienskip’, het thema van Leeuwarden ‘Culturele Hoofdstad’ van Europa 2018 bracht Joke Ket en Jessica Lelieveld samen op kunstzinnig gebied. Het werd een mooi avontuur dat nu objecten oplevert van klei, acrylverf en slik. Jessica, de keramist, levert Joke, de schilder, keramische bollen aan van verschillende kleuren klei en met ruige structuren. Joke reageert op de bollen met een uit het water en vuur voortkomende wereld waarop de mens een vriendelijke rol speelt.

Vlonderpad van Iris Duchateau

Iris Duchateau schildert landschappen en portretten, ze vangt het verhaal van een individu of landschap in verf op doek. De verhouding van de mens tot de natuur vormt een terugkerende thematiek. Haar schilderijen kenmerken zich door vlekken en lijnvoering, die van dichtbij haast abstract lijken. Wanneer je afstand neemt tot de werken doemt een landschap of mens op. Zo herken je ‘een Duchateau’ aan haar eigenzinnige toets, dynamiek in de voorstellingen en expressief kleurgebruik.

Gabi Vos – Thinking girl

Gabi Vos bekwaamde zich in verschillende teken- en schildertechnieken. Ze tekent en schildert stillevens, portretten en ook landschappen. Ze is gefascineerd door het menselijk gezicht en is nieuwsgierig naar het verhaal achter de mens. Van een gezicht kun je namelijk veel aflezen: ogen die de ziel weerspiegelen, rimpeltjes van het lachen of juist van verdriet. Voor de expositie in Galerie Lytse Skientme maakte ze speciaal een serie portretten die te maken hebben met verschillende emoties.

Zaterdag 27 mei opening expositie

De expositie van deze kunstenaars loopt van 25 mei tot en met 1 juli 2023. Op zaterdagmiddag 27 mei om 16.00 uur is er een officiële, feestelijke opening van de expositie met een hapje, een drankje en een praatje. Galerie Lytse Skientme (Hoofdstraat 26 in Koudum) is open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12 tot 17 uur.