In Geen categorie

Op 27 januari is er in De Finke een voorlichtingsbijeenkomst over de nieuwbouw. Vanaf afgelopen maandag is het over de Tjalke van der Walstraat in Koudum een komen en gaan van trucks met opleggers naar De Finke. De opleggers zijn gevuld met betonnen heipalen. Deze week zijn de bouwers begonnen met de heiwerkzaamheden, zoals menigeen gehoord zal hebben.

Om het ‘heiwerkleed’ iets te verzachten kregen de bewoners van de Finke – die het dichtst op de werkzaamheden zitten en er dus het meeste last van hebben – lekkere chocola.

Deze heiwerkzaamheden duren ongeveer een week. Omwonenden hebben daar wel wat last van, de werkzaamheden beginnen meestal al om zeven uur ‘s ochtends. Na de heiwerkzaamheden kan de echte nieuwbouw beginnen. De nieuwbouw zal niet uit één gebouw bestaan, maar een ‘wijk’ worden van meerdere gebouwen. Door op deze manier te bouwen zal de Finke er niet uitzien als een zorgcomplex, maar als een reguliere wijk in Koudum. Er worden veertig appartementen gerealiseerd voor cliënten, die veel zorg nodig hebben.

Het plan zal in fases worden gebouwd, zodat de huidige bewoners op het terrein van de Finke kunnen blijven wonen. Als eerste worden nu gebouwen gerealiseerd aan de achterkant van de Finke, bij de Slaperdijk. Zodra deze klaar zijn kunnen de huidige bewoners hier naartoe verhuizen. Na de verhuizing kan er verder gesloopt worden en kan het laatste deel nieuw worden gebouwd.

De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats op 27 januari van 18.30 tot 19.30 in het restaurant van De Finke, Tjalke van der Walstraat 26 in Koudum.